OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  14.06.2024 06:00:00

Jaké značky jsou v oblasti pojištění nejdůvěryhodnější v Německu?

Podle studie „Důvěryhodné značky 2024“, kterou provedly společnosti Reader's Digest a Dialego, je Allianz mezi německými občany stále na prvním místě v kategorii pojištění. Huk-Coburg si udržel stříbrnou pozici před Ergo, které se opět vrátila na třetí místo. Mezi vítěznými značkami se kromě Axa umístila také LVM, která se znovu podívala do první desítky. Naopak z ní vypadla společnost VHV.

Metodické pozadí studie

Pro účely studie bylo v lednu 2024 on-line cestou dotazováno 4 000 dospělých spotřebitelů. Ti byli podle poskytnutých informací vybráni tak, aby se stali reprezentativním vzorkem populace. Průzkum o nejdůvěryhodnější značku byl proveden na základě spontánní znalosti, tj. bez předchozí specifikace značky ze strany výzkumné agentury. Spotřebitelé mohli v každé z 15 různých kategorií produktů, od „B“ pro oblečení po „W“ pro prací prášky, vždy uvést jednu značku, kterou považují v daném segmentu za obzvláště důvěryhodnou. Celkem bylo v těchto kategoriích jmenováno ze strany respondentů téměř 3 000 různých značek.

Allianz zůstává na špici

Jednou ze sledovaných kategorií byly pojišťovny, pro které bylo odevzdáno celkem 3 020 hlasů. Respondenti uvedli celkem 135 různých pojišťovacích značek, které považují za obzvláště důvěryhodné. Nejčastěji byla opět jmenována značka Allianz s podílem 19,5 % (předchozí roky: 19,9; 19,6; 20,5; 19,4 %). Její pozice tak vyznívá velmi stabilně.

Nejdůvěryhodnější značky pojištění v Německu 2024 1

Na druhém místě zůstává nadále Huk-Coburg

Na druhém místě následuje značka Huk-Coburg s podílem 16,4 % (dříve 16,9; 16,0; 17,1; 18,1 %). Poté, co se dříve rozdíl mezi první a druhou příčkou žebříčku snížil z 3,6 % (duben 2022) na necelé tři procentní body (květen 2023), dostal se v současnosti opět těsně nad 3 %. Před 4 lety měla Allianz náskok pouhého jednoho procentního bodu (duben 2020). Huk-Coburg v současnosti zaostává za Allianz absolutně o zhruba 90 hlasů. Pro srovnání: před 7 lety bylo pro Allianz odevzdáno pouze o osm hlasů více (březen 2018)! A 2 roky předtím získala společnost Huk-Coburg první místo o pouhý jeden jediný hlas (duben 2016).

Ergo obhájilo třetí místo

Ergo si opět zajistilo bronzovou příčku. Za ní se v obráceném pořadí než loni umístily společnosti Axa a DEVK. Tři výše zmíněné značky se na celkovém počtu zmínek podílely necelými 6 až něco málo přes 4 %. Na šestém místě zůstala Debeka, pro kterou hlasoval přibližně každý 25. respondent. Společnost Huk24 je letos opět na sedmém místě, a to sama, zatímco R+V klesla ze sedmé na osmou příčku. Do první desítky se vrátila společnost LVM, která z devátého místa vytlačila společnost Provinzial. Pojišťovna VHV již nepatří mezi deset nejčastěji jmenovaných hráčů a z německého top ten vypadla.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Pá 14:55  Zlatá Koruna patří pojišťovně Kooperativa OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
19.06.2024  Chráníte svůj majetek i během letní dovolené? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688