Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  09.05.2024 11:26:00

Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a tělovýchovných zařízení, která se nacházejí na území města, ale nejsou v jeho majetku. V letošním roce bude takto podpořeno 26 projektů. Rozdělí si přibližně jedenáct milionů korun. Finance ale poputují také na vrcholový a výkonnostní sport. V právě schváleném dvoukolovém dotačním programu je na ně vyčleněno 24 milionů korun.
Tisková zpráva
 

 
 
„V Hradci Králové se nachází desítky sportovních klubů, které nejsou v majetku města, ale pravidelně vychovávají nadějné sportovce, jež se mnohdy dostanou až do reprezentačního výběru České republiky. I z tohoto důvodu je důležité, aby tato zařízení nebyla opomíjena,“ říká náměstek primátorky pro oblast sportu Miroslav Hloušek. Město proto z dotací zaměřených na neinvestiční i investiční podporu rozvoje, rekonstrukcí, údržby a opravy sportovišť, které nejsou v majetku města, ale jsou na jeho území, rozdá téměř 11 milionů korun. Shodli se na tom zastupitelé na svém posledním dubnovém jednání.

Více než dvoumilionová částka půjde do 14 tělovýchovných zařízení a sportovišť na údržbu travnatých ploch, hřišť či na drobné opravy. Mezi nimi je například TJ Sokol Třebeš, TJ Dynamo Plácky nebo TJ Sokol Pražské Předměstí. Téměř sedm milionů bude rozděleno mezi dvanáct sportovišť a zařízení na různé stavební práce a rekonstrukce. Týká se to mimo jiné TJ Sokol Hradec Králové, OK Slavia Hradec Králové nebo TJ Sokol Malšova Lhota. Dotace může být poskytnuta na projekty uskutečněné v tomto roce. V případě významných investic pak může být projekt realizován i v roce příštím.

Město ale podpoří i samotný vrcholový a výkonnostní sport pro roky 2024 a 2025. Dotační program bude dvoukolový a je v něm k dispozici celkem 24 milionů korun. Žádosti pro 1. kolo budou přijímány od 12. do 26. června. Druhé kolo dotací bude spuštěno 8. ledna a ukončeno 20. ledna 2025. „Cílem je podpořit vrcholový a výkonnostní sport převážně pro dospělé a nejstarší kategorii mládeže. Může jít nejen o individuální reprezentanty, ale také o kolektivní sporty. Dotace není určena pro veteránsko – seniorskou kategorii,“ dodává náměstek Hloušek.


Kateřina Malá
tiskové oddělení
 
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 9.5.2024 / 9.5.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688