Město Vsetín (mestovsetin.cz)
Z regionů  |  06.05.2024 12:43:00

Vsetín ocenil osobnosti a filantropa neziskového sektoru

Vedení vsetínské radnice dlouhodobě oceňuje Osobnosti neziskového sektoru a držitele Ceny za firemní filantropii. Letos radní rozhodli o udělení celkem pěti ocenění za rok 2023. Jejich držitelé si pro cenu a také poděkování z úst nejvyšších představitelů města přišli ve čtvrtek 25. dubna do Mramorového sálu Zámku Vsetín. Součástí slavnostního večera bylo také udělení ceny Křesadlo za rok 2023, kterou s cílem ocenit nezastupitelnou a nezištnou práci dobrovolníků vyhlašuje Adorea – dobrovolnické centrum Vsetín spolu s městem Vsetín. Obdržely ji tři osobnosti.
Vsetín ocenil osobnosti neziskového sektoru

„Dnešní den je pro nás, občany Vsetína a okolí, zkrátka pro všechny, kteří užívají vašeho dobra, důležitý. Vážím si toho, že se tady setkáváme s vámi, kteří nezištně pomáháte jiným, a také s těmi, kteří jako donátoři pomáhají právě těm, kteří pomáhají jiným. Všichni si zasloužíte velké poděkování, mnozí z vás obětují kus života dobré věci,“ uvedl na úvod slavnostního odpoledne starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).




OCENĚNÉ OSOBNOSTI:

OSOBNOST Z OBLASTI KULTURNÍ

Vladimír Pavelka

Tanečník, zpěvák, choreograf a autor folklórních pořadů. Je výraznou osobností nejen folklorního hnutí na Valašsku, ale jeho činnost má přesah do folklorního hnutí celorepublikového. Jako umělecký vedoucí souboru Vsacan výrazně ovlivňoval jeho uměleckou úroveň. Ve snaze udržet typický charakter valašských lidových tanců vychoval celou plejádu následovníků. Je aktivní jako vedoucí Pěvecké družiny Surovo drevo a seniorské taneční skupiny Vsacani v.v. Byl členem programových rad mezinárodního folklórního festivalu Vsetínský krpec, Rožnovské slavnosti a Okresního poradního sboru pro folklor. Vyučoval také ve Škole folklorních tradic. Oceněný je aktivním členem Vsacanu a Vsacánku od roku 1951, tedy úctyhodných 73 let.



OSOBNOST Z OBLASTI SPORTU

Petr Adámek
Ocenění je uděleno za dlouhodobou dobrovolnickou činnost v oblasti horolezectví a výchovy mládeže. Z vlastních zdrojů již desetiletí podporuje horolezeckou činnost a provoz výchovy mládeže ve Vsetínském horolezeckém oddíle, který třicet let zaštituje jako předseda. Již jedenáctým rokem je hlavní osobou ve vzdělávání horolezectví ve středisku volného času a plavecké škole Alcedo. Aktivně přispívá do veřejného povědomí o skialpinismu na Valašsku prostřednictvím tvorby skialpinistických tras a podnítil mnoho mezinárodních expedic na zdolání vysokých hor.


OSOBNOSTI Z OBLASTI JINÝCH OBECNĚ PROSPĚŠNÝCH AKTIVIT

Gabriela Hučíková
Je dlouholetou vedoucí oddílu vodní turistiky TJ Slovan Vsetín, vedoucí turistického oddílu mládeže Asociace TOM-TOM 19058 Skorci Vsetín a vedoucí turistického oddílu mládeže Klubu Českých turistů. Po mnohaletí je také organizátorkou volnočasových aktivit pro děti a mládež.

Jiří Hučík
Je dlouholetým správcem sportovního areálu TJ Slovan Vsetín, vedoucím turistického oddílu mládeže Klubu Českých turistů a vedoucím turistického oddíl mládeže Asociace TOM-TOM 19058 Skorci Vsetín. Dále je také mnohaletým organizátorem herního klubu pro děti, mládež i dospělé „Bečvochovo hráčské doupě“, a to v rámci již zmíněných organizací, přičemž se také aktivně angažuje v rámci družin vsetínských základních škol. Mimo jiné je také organizátorem akcí pro turistické oddíly mládeže regionu (Noční výsadek, bojové a sportovní hry).


FIREMNÍ FILANTROP

ROBE lighting, s.r.o.

Společnost ROBE lighting, s.r.o je nejen ryze český výrobce světově proslulých světel pro zábavní průmysl, ale je též dlouholetým aktivním činitelem v oblasti firemní filantropie. Stěžejním dlouhodobým působením je finančně velkorysá sportovní podpora a partnerství s Valašským hokejovým klubem VHK ROBE Vsetín. Cizí však není této společnosti ani finanční podpora neziskových akcí, např. Diakonie, AEROTEAM Vsetín, Hasičského sportovního klubu Vsetín nebo vsetínské pobočky Naděje. Firma neváhá podpořit v aktivitách ani Spolek pro ZŠ Ohrada nebo Rodinné a mateřské centrum Vsetín.


CENA KŘESADLO DOBROVOLNICKÉHO SDRUŽENÍ ADOREA

Alenka Hoffmannová

Svou původní profesí je zdravotní sestra, celý život se věnuje diabetologii. Pomáhala při organizaci dětských dia táborů. Jako dobrovolník se věnuje především edukační činnosti, pořádá přednášky a setkání pacientů s diabetem, kterým předává své dlouholeté zkušenosti s touto nemocí. Je iniciátorkou setkání „Život s dia technikou“. Ráda organizuje soutěže. Její dobrá nálada a pozitivní přístup je pro ostatní povzbuzením a motivací při zvládání těžkých životních situací.

Anna Poláchová

Je dobrovolnicí Dobrovolnického centra Cédo Diakonie Vsetín. Pravidelně každou středu pomáhá v lesní školce Vrběnka. Na svou „babičku Aničku“ se děti vždy velmi těší, celý den si s nimi hraje, povídá, čte jim pohádky. Od loňského roku navštěvuje také klienty Domu sociálních služeb Návojná. Pomáhá zde s jejich aktivizací, předčítá jim nebo si s nimi povídá. Ocenění si zaslouží zejména její spolehlivost a zodpovědnost, k dětem i k seniorům přistupuje s velkým klidem a trpělivostí.


Marcela Knápková

Pět let pravidelně dochází do Hospice Citadela a dalších služeb Diakonie Valašské Meziříčí. Se svou fenkou Rubi se věnuje canisterapii, kromě toho připravuje naučné programy o přírodě. V Bynině, kde žije, pořádá ve svém volném čase různé akce pro veřejnost zaměřené na ochranu přírody. Pravidelně dochází do mateřské školy, kde vede děti k lásce k přírodě a jejímu poznávání. Společně s Rubi potěšila i klienty denního stacionáře Magnolie v Ratiboři. V rámci projektu Ježíškova vnoučata plní přání těm, kdo si přejí návštěvu pejska.






Na závěr večera obdrželi z rukou představitelů města děkovný list zástupci desítek neziskových organizací, působících na Vsetíně v oblasti kultury, sportu i sociálních věcí.





Jana Raszková, tisková mluvčí, tel. 733 784 006

Vsetín ocenil osobnosti neziskového sektoru

Zodpovídá: Mgr. Jana Raszková
Vytvořeno / změněno: 26.4.2024 / 26.4.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688