Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  30.04.2024 09:50:22

Hitachi Energy investuje do roku 2027 dalších 1,5 miliard dolarů do zvýšení globální výroby transformátorů

Rozšířené kapacity zvýší rychlost uvádění na trh, tak aby bylo možné uspokojit rostoucí globální poptávku, řešit dlouhodobé investice zákazníků a vytvořit více než 4 000 pracovních místInvestice se týkají Evropy, Ameriky a Asie.

Společnost Hitachi Energy oznámila investice ve výši více než 1,5 miliard eur (35,5 miliardy českých korun) do navýšení globální výrobní kapacity transformátorů s cílem udržet krok s rostoucí poptávkou a podpořit dlouhodobé plány a úsilí o elektrifikaci.

Díky těmto investicím společnost do roku 2027 postupně rozšíří celosvětové kapacity výroby transformátorů. Doplní tak již oznámené 3 miliardy dolarů (71 miliard českých korun), které jsou určeny na pokrok v elektrifikaci energetického systému v souvislosti s přechodem na novou energetiku.

Poptávka po transformátorech a elektrických zařízeních roste v nebývalém rozsahu a my investujeme, abychom uspokojili střednědobé a dlouhodobé potřeby našich zákazníků. Rozvíjíme naši globální působnost a kapacitu a postupujeme v oblasti digitalizace a technologií s cílem poskytovat ještě udržitelnější a spolehlivější řešení, řekl Bruno Melles, výkonný ředitel divize transformátorů společnosti Hitachi Energy, během stěžejní zákaznické akce společnosti Energy & Transformers Days v italském Římě.

Společnost dnes rovněž oznamuje investici ve výši přibližně 180 milionů dolarů (4,3 miliardy českých korun) do nové, moderní továrny na výrobu transformátorů ve Vaasa ve Finsku. Tento areál o rozloze 30 000 metrů čtverečních potvrzuje zaměření společnosti Hitachi Energy na inovace, kvalitu a péči o životní prostředí. Továrna se stane klíčovým místem pro vývoj čistých technologií pro obnovitelné zdroje energie a elektrifikaci průmyslu.

Investice doplňují širší růstové úsilí společnosti Hitachi Energy, které zahrnuje nedávno ohlášené rozšíření provozu v německém Bad Honnefu v hodnotě více než 30 milionů dolarů. Následovat budou další investice v Evropě, Americe a Asii, aby byla uspokojena rostoucí poptávka po energetických a distribučních transformátorech.

Rozšíření transformátorových zařízení společnosti Hitachi Energy zahrnuje probíhající projekt v South Bostonu ve Virginii v USA a nedávno dokončené projekty v Jefferson City ve státě Missouri v USA a v Dos Quebradas v Kolumbii. Kromě toho společnost otevřela nové špičkové továrny v čínském Čchung-čchingu a vietnamském Hanoji a nové servisní středisko pro transformátory v australském Welshpoolu.

„Naše globální investice, včetně nového areálu pro transformátory ve Finsku, podtrhují závazek spoluvytvářet s našimi zákazníky a partnery z oblasti veřejných služeb a průmyslu cestu k urychlení přechodu na novou energetiku. Strategickým využitím naší globální působnosti, technologií a odborných znalostí našich týmů jsme připraveni nejen uspokojit celosvětovou poptávku po udržitelných energetických řešeních, ale také podpořit inovace nezbytné pro uhlíkově neutrální budoucnost,“ dodal Melles.

Transformátory hrají klíčovou roli v celém hodnotovém řetězci energetiky a umožňují efektivní přenos a distribuci elektřiny. Jsou klíčovou součástí aplikací, jako jsou integrace obnovitelných zdrojů energie, propojení sítí, napájení datových center a elektrifikace dopravy – což usnadňuje dekarbonizaci energetických systémů.

Společnost Hitachi Energy je největším světovým výrobcem transformátorů z hlediska instalované základny, rozsahu portfolia, výrobní kapacity a pokrytí trhu s více než 60 továrnami na transformátory a servisními středisky po celém světě.

Rozvoj servisních a digitálních kapacit je součástí snahy společnosti pomáhat energetickým a průmyslovým podnikům při provozu a údržbě jejich elektrických zařízení. Digitalizace umožňuje efektivní provoz v celém hodnotovém řetězci, zavádění programů správy majetku zaměřených na spolehlivost, které pomáhají našim zákazníkům prodlužovat životní cyklus transformátorů, podporují udržitelnost a dovolují odkládat investice do nových zařízení.

Všechny oznámené investice do transformátorů zahrnují udržitelné a inovativní výrobní technologie pro efektivitu provozu při zajištění vysokých standardů bezpečnosti a kvality. Podporují úsilí společnosti o dosažení uhlíkové neutrality do roku 2030 a mají za cíl vytvářet pozitivní ekonomický a sociální dopad v místních komunitách. Společnost Hitachi Energy zaměstnává ve své divizi transformátorů více než 17 000 lidí po celém světě a plánuje zvýšit počet svých zaměstnanců o 4 000 nových pracovních míst právě v tomto odvětví.


Společnost Hitachi Energy je přední technologický lídr usilující o udržitelnou energetickou budoucnost pro dnešní i následující generace. Díky inovativním řešením a portfoliu pokrývá celý hodnotový řetězec v oblasti energetiky, průmyslu a infrastruktury. Společně se zákazníky a obchodními partnery podniká průkopnickou misi v oblasti technologií se zaměřením na digitální transformaci, nezbytnou k urychlení přechodu energetiky na uhlíkově neutrální stav. Mění světový energetický systém v udržitelný, flexibilní a bezpečnější, s důrazem na rovnováhu sociálních, environmentálních a ekonomických hodnot. Prokazatelné výsledky i bezkonkurenční stabilní základnu společnosti Hitachi Energy lze najít ve více než 140 zemích. Do energetické soustavy integrujeme více než 150 GW spojů HVDC, čímž pomáháme našim zákazníkům umožnit větší využití větrné a solární energie. Společnost sídlí ve Švýcarsku a má přibližně 40 tisíc zaměstnanců v 90 státech. Objem obchodní činnosti dosahuje přibližně 10 miliard dolarů.

Společnost Hitachi je motorem podnikání v oblasti sociálních inovací, které vytváří udržitelnou společnost pomocí dat a technologií. Výzvy zákazníků a společnosti řešíme pomocí produktů, jako je Lumada, využívající IT, OT (provozní technologie) a produkty. Společnost Hitachi působí v rámci obchodní struktury „Digitální systémy a služby“ – podpora digitální transformace našich zákazníků; „Zelená energie a mobilita“ – přispívání k dekarbonizované společnosti prostřednictvím energetických a železničních systémů; a „Propojený průmysl“ – propojování produktů prostřednictvím digitálních technologií s cílem poskytovat řešení v různých odvětvích. V oblasti digitalizace, ekologie a inovací usilujeme o růst prostřednictvím spoluvytváření s našimi zákazníky. Konsolidované tržby společnosti za fiskální rok 2022 (skončil 31. března 2023) činily 10 881,1 miliardy jenů (1 653 miliard korun českých), 696 konsolidovaných dceřiných společností a přibližně 320 000 zaměstnanců po celém světě. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 11:38  Photon zveřejnil kvartální výsledky Research (Česká spořitelna)
Pá 11:36  Colt CZ dokončil koupi výrobce střeliva S&B Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688