rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  18.04.2024 09:33:00

Připravujeme zahájení přestavby rizikové křižovatky na dálničním přivaděči v Jihlavě

Právě jsme uzavřeli smlouvu se společností, která se ujme přestavby rizikové křižovatky na dálničním přivaděči v Jihlavě – Pávově, na silnici I/38. Stavba si vyžádá částečné omezení dopravy a dotkne se to i provozu na dálnici D1.

Ze sedmi firem, které se zúčastnily tendru na zhotovitele, zvolila hodnotící komise společnost Strabag a.s., která podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku. Smluvně se zavázala dílo provést za 58,29 mil. bez DPH, přičemž odhadovaná cena veřejné zakázky činí 67,21 mil. bez DPH.

Jde o přestavbu stávající stykové křižovatky silnice I/38 se severní větví mimoúrovňové křižovatky v km 112 dálnice D1 na okružní křižovatku. Současná podoba v tomto křížení je trojlístková s absencí 2 ramp ve 4. kvadrantu. Vratnou rampu BrnoJihlava a přímou Havlíčkův BrodPraha nahrazuje styková křižovatka umístěná v levém jízdním pásu silnice I/38. V křižovatce dochází ke změně kategorie silnice I/38 z dvoupruhového uspořádání ve směru Havlíčkův Brod na čtyřpruhové ve směru Jihlava.

Křižovatka se nachází v průmyslové oblasti, ve velké míře je tak využívána kamiony i jinými těžkými vozidly a jejich velká intenzita způsobuje problémy jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska plynulosti provozu. Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem denně více než 12 500 vozidel z toho přibližně 30% tvoří nákladní vozidla a kamiony.

Stavba si vyžádá omezení dopravy a dotkne se to i provozu na dálnici D1. Po většinu času bude pro veškerý provoz uzavřen EXIT 112 ve směru od Brna na Prahu. Vozidla směřující do Jihlavy budou náhradou využívat EXIT 119 Velký Beranov. Vozidla směřující na Havlíčkův Brod budou naváděna dopravním značením na EXIT 104 Větrný Jeníkov, zde budou z dálnice sjíždět a hned na ni najíždět a vracet se k EXIT 112 přes který budou moci sjet z dálnice na silnici I/38 a dále pokračovat ve své trase. Vozidla směřující od Havlíčkova Brodu na Prahu budou moci využít EXIT 112 směr Brno a závlekem přes EXIT 119 budou z dálnice sjíždět a hned najíždět na svou trasu.

V průběhu výstavby je v místě prací, na silnici I/38 počítáno rovněž s kyvadlovým provozem, řízeným semafory, a to po dobu 2 x 14 dní s tím, že semafory na blízké křižovatce Tři věžičky budou v těchto termínech vypnuty.

Žádáme motoristickou veřejnost o trpělivost a respektování dočasné úpravy provozu. Stavbu plánujeme zahájit v první polovině května a její uvedení do provozu předpokládáme v říjnu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 17:41  Jarní design market v GASK s rekordní návštěvností Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Út 17:02  V Roudnici nad Labem se se starosty řešila VRT Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Út 10:33  Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688