Město Tábor (taborcz.eu)
Z regionů  |  19.12.2023 15:06:00

Tábor - Kontroly v souvislosti s uzavírkou jordánské hráze

Průjezd zakázán
Uzavření Jordánské hráze z důvodu probíhající rekonstrukce lávky má za následek rapidní zvýšení provozu vozidel v Jordánské ulici, kterou někteří řidiči počali využívat jako neoficiální objízdnou trasu pro Pražské Sídliště. Tato skutečnost je velmi negativně vnímána tamními obyvateli.
 

 
 
Městská policie na situaci zareagovala zvýšením namátkových kontrol Jordánské ulice a přísným pokutováním těch řidičů, kteří nainstalované přenosné zákazové značky poruší. Ke kontrolám a především k zajištění důkazních materiálů pro případné správní řízení strážníci opět úspěšně využívají kamerový systém.

Uzávěra jordánské hráze v ulici ČSL armády platí od 12. dubna tohoto roku. Mohou tudy v obou směrech (kyvadlově na semafory) projíždět pouze vozidla označená jako vozidla stavby, dále všechny autobusy, vozidla IZS a SÚS. Úsek je v obou směrech označen dopravní značkou B 1 zákaz vjezdu v obou směrech s dodatkovou tabulkou obsahující uvedené výjimky. Porušení této značky je dopravním přestupkem, za který lze uložit pokutu příkazem na místě ve výši v rozmezí od 0 do 2000 korun. Hlídky městské policie zde provádějí kontroly prakticky denně. Od počátku uzávěry do 8. srpna strážníci řešili celkem 428 přestupků, z toho 1 přestupek byl předán do správního řízení, ostatní byly projednány na místě. Výše pokut se ve valné většině přestupků pohybuje v horní polovině výše uvedené sazby.

V Jordánské ulici řešili strážníci:
1/ Porušení dopravní značky "Průjezd zakázán" - celkem 59 přestupků, z toho 3 byly předány do správního řízení, zbytek byl projednán na místě.
2/ Porušení dopravní značky "Zákaz vjezdu všech vozidel" (do jednosměrné ulice) - celkem 20 přestupků řešených na místě (jedná se samozřejmě o dobu od nainstalování této přenosné DZ).
Porušení těchto značek je opět dopravním přestupkem, za který lze uložit pokutu příkazem na místě ve výši v rozmezí od 0 do 2000 korun. I zde se pokuty pohybují spíše v horní polovině sazby, t. j. 1000 - 2000 .

Kontroly budou probíhat i nadále, proto apelujeme na řidiče, aby do Jordánské ulice nevjížděli, pokud nemají důvod a využívali stanovené objízdné trasy.
 
Zodpovídá: Komisař Pavel Šimek
Vytvořeno / změněno: 5.6.2023 / 14.8.2023 | Zveřejnit od-do: 5.6.2023-22.12.2023

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688