Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  28.03.2023 15:27:58

Jak se stát programátorem? Kde studovat a jak najít novou práci v oboru?

Pokud jste se rozhodli, že zasvětíte svůj život IT a speciálně tedy programování, máte na výběr z několika možností. Sami si pak můžete vybrat, která z možností je pro vás nejlepší. 

V případě, že máte prostor studovat přímo IT obor na střední nebo vysoké škole, je to jeden ze způsobů, jak se k programování dostat. Dále můžete využít rekvalifikační kurzy programování, které netrvají tak dlouho, jako studium vysoké nebo střední školy a většina zaměstnavatelů bere absolvování takového kurzu, jako platnou vstupenku do zaměstnaní na pozici programátor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejdůležitější na vašem rozhodnutí je ale chuť učit se a zdokonalovat. Pokud projdete kurz programování, určitě neusněte na vavřínech a zdokonalujte se v získaných dovednostech. Můžete si vytvořit vlastní projekt, na kterém budete pracovat ve svém volném čase a učit se tak další návaznosti a technikálie.

V dnešní době můžete využít některé platformy, kde si svou práci uložíte a následně pošlete k nahlédnutí do společnosti, kde žádáte o místo, případně, pokud se rozhodnete být programátorem na volné noze, vytvoříte si tak své portfolio. Takovou platformou je třeba GitHub.

Co v kurzu programování získáte

Kurz programování od Orange Academy je sestaven tak, aby se v něm orientovali i úplní začátečníci, kteří se chtějí naučit základy v oblasti programování webových aplikací. V kurzu se naučíte pracovat s programovacím jazykem PHP a nepotřebujete k tomu znalosti středoškolské nebo vysokoškolské matematiky.

V kurzu se dozvíte, jak navrhovat a tvořit webové aplikace spolu s databázemi a také to, jak samotné databáze navrhovat a tvořit. Jako programátor budete potřebovat i logické myšlení, a i takové myšlení se dá naučit. V rekvalifikačním kurzu programování se tak naučíte logicky používat a chápat struktury programovacího jazyka, což vám pak v praxi velmi pomůže i v případě, že se rozhodnete pracovat s jiným programovacím jazykem.

"V závěru kurzu na vás čeká zkouška, po které získáte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s celostátní platností pro rekvalifikační program Programátor WWW aplikací."

Kde se můžete naučit programovat? 

Pokud máte zájem o kurz programování, máte několik možností, kde ho absolvovat v České republice. Firma Orange Academy ho pořádá v několika městech, včetně Prahy, Plzně, Jihlavy, Českých Budějovicích, Brna a Liberce. Kurz trvá celkem 5 dní a koná se každou sobotu od 9:00 do 15:00 hodin. Během těchto setkání bude probírána kompletní osnova kurzu, kterou si můžete prohlédnout na webových stránkách Orange Academy v sekci IT kurzů a rekvalifikací.

Cena kurzu je 9.990 Kč. Při proplacení kurzu můžete také zvolit možnost proplacení úřadem práce, kdy všechny informace potřebné k tomuto kroku naleznete na jejich webových stránkách. Stejně tak, pokud vám kurz programování pomůže ve zvýšení kvalifikace ve stávajícím zaměstnání, můžete platbu za kurz probrat se svým zaměstnavatelem. V některých případech vám rekvalifikaci z části nebo úplně vaše společnost pro kterou pracujete, proplatí. 

Zuzana Dubová

Po vystudování vysoké školy začala působit v HR, kde se věnuje hlavně náborům a v poslední době i HR marketingu a employer brandingu. Již třetím rokem se zabývá školením zaměstnanců v oblasti soft skills. Silnou stránkou jsou její komunikační dovednosti a zápal pro vzdělávání nejen ostatních, ale i sebe. Od roku 2021 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde zastává roli lektorky kurzů Personalistiky a také redaktorky. Práce, kterou dělá musí dávat smysl, a tak přistupuje i k psaní článků. Chce, aby byly přínosné a čtenáři se dozvěděli podstatné informace, které mohou prakticky využít ve své práci i životě.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Před-schválená hypotéka. Lákavá nabídka nebo past? Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Út   8:00  Chytré šetření s chytrou domácností Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688