Patria (Patria Finance)
Investice  |  20.10.2022 09:00:26

Break-even a růst bez dluhů je milníkem, který nás staví před téměř všechny evropské letecké výrobce, komentuje nové prodeje šéf Primoco UAV Semetkovský

Společnost Primoco UAV SE oznámila prodej dvou bezpilotních letounů Primoco UAV One 150 v hodnotě 1,7 milionu EUR. Prodej byl uzavřen s novým evropským klientem. Generální ředitel Ladislav Semetkovský očekává v řádu týdnů další prodeje, které které zajistí ziskovost společnosti v roce 2022. "Break/even a růst bez dluhů je milníkem, který nás staví před téměř všechny evropské letecké výrobce," uvádí.

Ladislav Semetkovský, generální ředitel společnosti Primoco UAV SE, řekl: „Uzavřeli jsme další obchod s novým zákazníkem v Evropě. Tento krok nejen dokazuje naše přijetí evropskými klienty, ale také nám umožňuje významným způsobem přispět k zabezpečení vnější hranice Schengenského prostoru. Primoco UAV One 150 nabízí naprostý soulad s provozními předpisy Evropské agentury pro bezpečnost v letectví (EASA).

V nadcházejících týdnech očekáváme oznámení nových prodejů s několika významnými zákazníky, které zajistí ziskovost společnosti v roce 2022. Break/even a růst bez dluhů je milníkem, který nás staví před téměř všechny evropské letecké výrobce. Zůstávám velmi optimistický ohledně vyhlídek společnosti do budoucnosti."

Česká společnost Primoco UAV SE vyvíjí a vyrábí civilní a vojenské bezpilotní letouny One 150, schopné létat zcela nezávisle podle naprogramovaných letových plánů. Klíčovými vlastnostmi letadla jsou jeho velikost, maximální vzletová hmotnost 150 kg, výdrž 15 hodin, dolet 1 800 km, cestovní rychlostí 120 km/h, užitečné zatížení 30 kg a plně automatický vzlet a přistání. Společnost se zaměřuje na civilní a vojenské letecké aplikace, zejména v oblasti energetiky, pohraniční a pobřežní bezpečnosti, monitorování požáru a pátracích a záchranných operací. Letadla společnosti jsou v provozu na čtyřech kontinentech. Primoco UAV je veřejně obchodovatelná společnost na pražské burze cenných papírů na trhu PX START.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688