Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  30.05.2022 09:36:52

Stává se New York novým hlavním městem kryptoměn?

Ilustrační obrázek | zdroj 123rf.com

Je to přesně rok, kdy Čína zahájila své tažení za vymýcením všech aktivit souvisejících s kryptografickým trhem, na který neměla žádný, nebo jen pramalý vliv. Od té doby začaly firmy hledat nové lokality pro své aktivity. A v dnešních dnech se zdá, že ti největší hráči míří přímo do centra finančního dění na tomto světě, tedy do New Yorku, domovu největší světové burzy, která sídlí na Wall Street. Vypadá to tak, že klasickému pojetí finančního světa roste konkurence v podobě kryptofinancí přímo pod okny.

Pronájmy kanceláří

Společnosti jako Chainalysis, Coinbase, Blocktech, Cipher Mining, Arca nebo Andreessen Horowitz, která je jednou z největších firem rizikového kapitálu na světě (kryptofond v hodnotě 3,1 mld. Dolarů), podepisují v tomto srdci finančnictví dlouhodobé pronájmy kancelářských prostor o rozloze několik desítek tisíc čtverečních metrů. Většinou se jedná o rozlohu okolo 10 tisíc čtverečních metrů. Jedním z důvodů, proč kryptografické firmy poptávají kanceláře v New Yorku, jsou špičkoví inženýři zběhlí ve světě financí a reprezentativní prostory jednak pro zaměstnance, ale také pro případ pořádání různých akcí. V neposlední řadě pak na dobrou adresu s reprezentativním zázemím a spokojenými zaměstnanci mnohem lépe slyší i případní noví investoři anebo budoucí obchodní partneři.

V tomto ohledu se také vyjádřil Michael Gronager, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Chainalysis. Řekl, „New York jako finanční hlavní město světa a rozvíjející se technologické centrum je logickým domovem pro kryptoměnové firmy a další organizace investující do webu3 a budoucnosti financí. S dalším růstem společnosti Chainalysis plánujeme využít hluboký fond talentů tohoto města.“ 

Kryptografické firmy a burzy se navíc těší významné podpoře tamního starosty, Erica Adamse. Eric Adams je velkým nadšencem do kryptoměn, což ilustroval tím, že si nechal vyplatit své první tři platy v kryptoměně. Zároveň dal veřejný slib, ve kterém se zavázal ke krokům na podporu kryptografie tak, aby se New York stal předním místem pro tento segment finančního trhu, včetně přilákání nových talentů, vytvoření pracovních míst a k podpoře místní ekonomiky. Na tento přístup ke kryptografii ze strany vládnoucího elektorátu pak pozitivně reagují samotné kryptografické firmy, které si v těchto dnech mnohem více než kdy jindy pronajímají nové kanceláře a zřizují svá zastoupení.

V srdci celosvětových financí

New York je historickým epicentrem financí nejen v USA. Díky tomu je domovem mnoha talentů a investorů z odvětví finančních služeb a technologií. Tito lidé neustále vyhledávají nové a nové příležitosti pro své uplatnění či rozšíření svého investičního portfolia. Bylo tak jen otázkou času, kdy nasměrují svůj zájem také ke kryptoprojektům. Jen v minulém roce přilákal New York kryptografické společnosti s objemem finančního kapitálu ve výši 6,5 miliardy dolarů. V porovnání se zbytek USA se jedná takřka o poloviční podíl všech finančních prostředků kryptografických společností v této zemi. 

S pronájmem kancelářských prostor vyvstává otázka, v jaké formě budou tyto firmy platit nájemné. Mohlo by se zdát, že odpověď na tuto otázku je předem daná, a to formou fiat měny. Opak je však pravdou. Společnosti s pronajímateli řeší, že by alespoň za část prostor platily v kryptoměnách. Nájemci nabízejí pronajímatelům, aby se podíleli na jejich projektech a těžili tak z rostoucí hodnoty těchto projektů. Pronajímatelé pak nabízejí, že přijmou jako část nájemného platbu v bitcoinech. Konkrétně jsou ochotni přijmout jeden bitcoin za měsíc. Zároveň s tím se snaží více pochopit a porozumět aktivitám, které tito noví nájemci vytvářejí tak, aby i oni mohli případně do kryptoměn, kryptografických firem a kryptoprojektů investovat.

V neposlední řadě pak nová odvětví a společnosti vznikající na kryptografickém trhu, jako jsou média či bankovnictví, vytvářejí další poptávku po kancelářských prostorách. Z tohoto pohledu pak investice do kancelářských prostor budou mít pro všechny výše zmíněné společnosti dlouhodobý přínos.


Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:02  Komentář k dubnové volatilitě Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 12:28  Komentář k vývoji trhu blockchainu a kryptoměn v 1Q 2024 Tomáš Kacerovský (WOOD & Company)
St 11:47  Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál? Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688