Lidé (Lidé)
Lidé  |  01.07.2021 14:27:21

Martina Šímová se jako první Češka stala předsedkyní FSE

červnu byla na pozici předsedkyně představenstva Food Suplement Europe (FSE) zvolena prezidentka České a slovenské asociace pro speciální potraviny Martina Šímová. V FSE působila jako členka představenstva již od jeho počátku v roce 2013.

Martina Šímová vystudovala molekulární biologii a genetiku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Poté pracovala na různých pozicích ve farmaceutických firmách. Od roku 2008 působí ve společnosti Walmark, a. s.s., aktuálně jako regulatory affairs director. Významnou část svého profesního života zasvětila práci v národních a evropských asociacích výrobců doplňků stravy. Již roku 2 004, kdy se Česká republika stal a součástí EU se Martina Šímová mimo jiné podílela na propagaci čerstvě vytvořeného modelu ERNA (nyní FSE) pro stanovení maximálních hladin vitaminů a minerálů a organizování seminářů na toto téma pro národní úřady z celé střední a východní Evropy. V roce 2008 spolupracovala s českým ministerstvem zdravotnictví na přípravě českého seznamu zdravotní tvrzení podle článku 13.1. Nařízení o výživových a zdravotních tvrzeních.

„Jako předsedkyně rady FSE si kladu za cíl nadále budovat povědomí o FSE jako o sdružení renomovaných výrobců doplňků stravy, jehož hlavní rolí je rozvíjení spolupráce s relevantními evropskými institucemi a podílení se na harmonizaci legislativy tak, aby byla v souladu se zájmy výrobců doplňků stravy i se zájmy spotřebitelskými,“ říká Mgr. Martina Šímová, nová předsedkyně představenstva Food Suplement Europe.

„Velmi mě těší, že do pozice předsedkyně představenstva FSE byla zvolena právě Martina, která díky svým znalostem a zkušenostem v našem oboru byla již od roku 2013 aktivní členkou tohoto sdružení a pomohla nejen českým výrobcům prosadit řadu legislativních kroků na evropské úrovni,“ říká Ing. Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel České a slovenské asociace pro speciální potraviny.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688