Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  13.05.2021 09:54:02, aktualizováno 15.05.2021 09:08:39

Erste zahájila pokrytí akcií CZG

Erste Group dnes zahájila analytické pokrytí akcií výrobce ručních palných zbraní České zbrojovky Group s doporučením kupovat a 12měsíční cílovou cenou 446 na akcii. CZG vyváží do více než 90 zemí, klíčovým trhem jsou s loňským 66% podílem na tržbách USA. CZG má za sebou úspěšnou historii, mezi roky 2016-2020 jí rostly tržby tempem 12% CAGR. CZG nyní dokončuje transformativní akvizici amerického ikonckého výrobce Colt, jež by měl navýšit tržby CZG přibližně o 74% a EBITDA zisk o 58% (2021e). Převzetí Coltu ještě závisí na schválení americkými a kanadskými úřady a mělo by být dokončeno do konce letošního června. Colt přinese CZG dodatečné výrobní kapacity pro pokračující růst tržního podílu v USA, diverzifikuje tržby firmy výrazně směrem do trhu ozbrojených složek (z 15-35% na 40-50%) a přinese do jejího portfolia důležité produkty jako pušku typu AR-15 a ikonické revolvery Colt. Očekávat se dají také velké synergie ve výrobě, vývoji i v obchodě a logistice. Analytici Erste proto odhadují průměrný roční růst tržeb a EBITDA zisku mezi roky 2020-2025 na úrovni 15,6% CAGR. To je zejména díky akvizici Coltu, očekávanému rostoucímu tržnímu podílu na civilním trhu v USA, v segmentech ozbrojených složek v EU a rostoucímu podílu obranných výdajů na HDP u evropských členů NATO (ze současných 1,4% na závazek NATO na úrovni 2,0%).

Akcie CZG se na odhadech Erste pro rok 2022 (první rok plné konsolidace Coltu) obchodují asi 13% pod úrovní přímých konkurentů v USA, jež působí zejména na civilním US trhu a expozici na segment obrany na zahraniční trhy mají zanedbatelný. Globální firmy působící v oblasti obrany se obchodují asi o 35% výše než CZG. Rizikem u akcií CZG případné nedokončení transakce, možné problémy při inegraci Coltu, vývoj loni a začátkem letošního rku rychle rostoucího US civilního trhu a případné zpřísňování regulace na tomto trhu. Z tohoto pohledu přichází převzetí Coltu v pravý čas. CZG je také jako exportér citlivá na vývoj FX.

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688