David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  19.03.2021 16:35:19

3 zajímavé akcie pod 10 USD

Čím více se přiblížíme post-pandemické realitě, tím více je pro investory důležité doplnit si svá portfolia. Vzhledem k tomu, že trhy dosahují historických maxim, je těžké najít levné akcie s výrazným růstovým potenciálem. Znovuotevření ekonomiky v různých částech světa navíc pravděpodobně zapříčiní další nárůsty na akciovém trhu.

Společnosti s nízkými cenami akcií jsou obvykle považovány za rizikovější investice. Investoři proto někdy považují nejlevnější akcie spíše za loterii. Patří mezi ně společnosti různých velikostí a v různých fázích jejich životních cyklů.

Akcie, které se pohybují v rozmezí 5 až 10 USD, však bývají méně riskantní než akcie s označením “penny stocks”. Je pravděpodobné, že investoři o nich také slyšeli mnohem víc. Stále ovšem platí že jsou mnohem spekulativnější než akcie s vyššími cenami.

V tomto článku si představíme tituly ASE Technology (NYSE: ASX), Gold Fields (NYSE: GFI)

a Nokia (NYSE: NOK).

 

ASE Technology (ASX)

ASE technology je tchajwanská společnost, která svým zákazníkům poskytuje služby testování polovodičů a jejich balení. Situace okolo Covidu-19 vytvořil nesoulad poptávky a nabídky v průmyslu výroby čipů. Navíc mánie okolo 5G, přijetí standardů Wi-Fi 6 budou nadále tlačit akcie ASX výše.

Společnost ASE ve čtvrtém čtvrtletí zaznamenala meziroční růst výnosů o 28 %. To vyplývá z 11% růstu tržeb v předchozím čtvrtletí. Zisk na akcii navíc po celý rok rostl, což i překonalo optimistické odhady analytiků. Marže se zlepšily kvůli rostoucí poptávce v segmentu čipů v době pandemie.

 

Gold Fields (GFI)

Gold Fields je jihoafrický producent zlata s devíti doly v Chile, Jižní Africe, Ghaně, Austrálii a Peru. Jeho doly mají roční produkci zlata zhruba 2,2 milionu uncí. I přes situaci okolo Covidu-19 si producent zlata vedl neuvěřitelně dobře. Akcie GFI vzrostly za posledních 12 měsíců téměř o 65 %.

Společnost nedávno oznámila výsledky za celý rok a za čtvrté čtvrtletí. Roční produkce dosáhla 2,24 milionu uncí, což představuje meziroční nárůst o 2 %. Tržby meziročně vzrostly o 27 % a provozní marže vzrostly o působivých 38 %, díky vyššímu průměru cen zlata. Vyšší ceny kovů a vyšší produkce v roce 2021 budou dále zvyšovat marže. Akcie GFI mají navíc fantastický dividendový výnos 3,4 %.

 

Nokia (NOK)

Finský telekomunikační gigant Nokia zažil těžký rok 2020, kdy pandemie ovlivnila jeho plány na zavedení 5G. Navíc v uplynulém roce prohrála se svými konkurenty Ericsson (NYSE: ERIC) a Huawei několik důležitých zakázek. V posledních několika měsících se však zdá, že je zpět ve hře s několika novými vyhranými kontrakty a investicemi do svých 5G technologiích.

Společnost podepsala spolu s Ericssonem kontrakt na 5G se společností T-Mobile USA (NASDAQ: TMUS). Dále podepsala několik dohod s poskytovateli telekomunikací v Rakousku, Itálii, Švédsku a dalších evropských zemích. Poslední čtvrtletí podepsala více než 190 komerčními smluv na 5G. Přestože společnost NOK zažívala náročné časy, nyní to vypadá, že se vrací zpět do hry, což trpělivého investora pravděpodobně odmění.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 10:26  Trhy vyčkávají před zasedáním FEDu Research (Česká spořitelna)
Út 10:02  Volkswagen: 1Q mírně nad odhady a výhled potvrzen Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

16.02.2022Short signál $10 na akcie Valneva (VLA) Jonáš Mlýnek (LYNX)
01.07.2021Míří Polkadot pod 10 USD? cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688