David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  19.03.2021 10:24:27

3 zajímavé akcie, které v sobě skrývají obrovský potenciál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mastercard (NYSE: MA) - král mezi kreditními kartami

 

Kreditní karty jsou bezpečnou sázkou, protože lidé po celém světe se vynořují z lockdownu, znovu cestují a zvyšují své osobní výdaje. A mezi kreditními kartami je Mastercard králem.

Dividendový výnos společnosti je nižší, než u mnoha jiných blue-chip akcií (0,5 %), ale držitelé akcií MA se mohou těšit z pravidelného navyšování dividend, které tento zprostředkovatel platebních karet kontinuálně navyšuje od svého vstupu na newyorskou burzu cenných papírů. A tento růst dividend bude pravděpodobně pokračovat s narůstajícím počtem digitálních plateb, díky zvyšující se spotřebě, jakmile se svět začne vracet do normálu.

Zatímco mnoho odvětví bylo zasaženo globální pandemií, společnosti Mastercard se podařilo zvýšit roční příjem v průměru o 15 % v každém z posledních čtyř let a její zisk na akcii (EPS) během stejného období roku vzrostl o téměř 25 %.

Nyní, když se globální ekonomika znovu otevírá, Mastercard zcela jistě čeká vzestup tržeb, protože lidé ce používají její kreditní karty. Mnoho analytiků má MA akcie na vrcholu svého seznamu znovuotevřených obchodů. Cena akcií společnosti vyskočila od konce ledna o 22 % na 384,38 USD za akcii a od března 2020 vzrostla o 90 %.

 

2. General Mills (NYSE: GIS) - akcie s velmi zajímavou dividendou

 

Investoři, kteří se zajímají o vysoké dividendy, by měli zvážit nákup General Mills. Jedná se o potravinářskou společnost se sídlem v Minneapolisu, která vyrábí legendární produkty, jako jsou obiloviny Cheerios, zmrzlina Haagen-Dazs, pekařské robky Betty Crocker, tacos Old El Paso a müsli tyčinky Nature Valley. Společnost General Mills generuje více než 15 miliard dolarů ročně a cílí na 10% růst tržeb ročně.

Společnost rovněž v uplynulém roce podnikla kroky k diverzifikaci svých operací a koupila společnost Blue Buffalo, vyrábějící krmivo pro domácí mazlíčky, která v průběhu pandemie zaznamenala v roce 2020 růst o 50 % a očekává se, že její tržby letos přesáhnou 1 miliardu USD. Blue Buffalo je jednička mezi značkami krmiv pro zvířata i v oblasti online prodeje.

Snad nejzajímavější pro investory zaměřené na dividendy je skutečnost, že General Mills vyplácel dividendy svým akcionářům každoročně po dobu více než 100 let a za posledních pět let zvýšil výplatu dividend o 8 % ročně. V současné době vyplácí General Mills roční dividendu ve výši 2,04 USD za akcii, s výnosem 3,55 %.

Akcie GIS vzrostly od ledna o 7 % na 58,13 USD za akcii a o 23 % v minulém roce.

 

3.  Nike (NYSE: NKE) - dlouhodobě zisková Blue-chip akcie

 

Očekává se, že si maloobchodníci povedou dobře, protože ekonomika začne opět běžet na plnou kapacitu a Nike je stálým vítězem mezi spolehlivými blue-chip akciemi.

Se svojí celosvětově známou reputací a s celou řadou smluv s věhlasnými profesionálními sportovci je Nike jednou z největších oděvních společností na světě. Více než polovina výnosů společnosti se sídlem v Oregonu v Beavertonu nyní pochází z trhů mimo USA, což za minulý rok činilo téměř 40 miliard USD ze zahraničního prodeje.

Globální pandemie se ukázala být příležitostí, kterou Nike potřebovala k rozběhu svého online obchodu. V prvním čtvrtletí fiskálního roku 2021 společnost uvedla, že její digitální prodej vzrostl o 82 %. Není divu, že tolik analytiků vybírá akcie NKE jako vítěze s jistotou v oblasti maloobchodu a oděvů.

Díky roční dividendě ve výši 1,10 USD za akcii s výnosem 0,81 % jsou akcie Nike atraktivní volbou pro investory, kteří oceňují konzistentní výnosy. Cena akcií Nike vzrostla od konce ledna o 8 % na 141,19 USD a za posledních 12 měsíců vzrostla o 127 %.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro



Přečtěte si také:

19.03.20213 zajímavé akcie pod 10 USD David Jukl (Mercurius Pro)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688