cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  31.10.2020 19:05:59

Německá centrální banka pracuje na blockchainovém projektu


S digitálními měnami centrálních bank se poslední dobou roztrhl pytel. Německá centrální banka, Bundesbank, však hledá i další možnosti, jak by mohla využít blockchain, což potvrzuje i nejnovější zpráva.

Bundesbank a Ocean Protocol

Podle veřejného ohlášení publikovaného Supplement to the Official Journal of the European Union najala německá Bundesbank singapurský blockchainový projekt se stejnojmennou kryptoměnou, Ocean Protocol. Ten pro ně má vytvořit úplně novou decentralizovanou síť.

Ocean Protocol je decentralizovaný protokol pro směnu dat, který chce společnostem i dalším entitám pomoci s efektivní zprávou a využití dat. Německá centrální banka pak k jeho výběru řekla to, že se jednalo o naprosto jasnou volbu, protože se jednalo o jediný projekt, který může naplnit jejich očekávání. V této oblasti pak vidí značný nedostatek porovnatelných soutěžitelů.

Praktický popis projektu potom stále ještě nemáme, co už ale víme můžeme citovat z původního ohlášení. Podle něj je hlavním smyslem projektu vytvořit “decentralizovanou síť, která umožní účastníkům permanentní a symetrický přístup k datům za účelem realizace real-time updatů a statistik při zachování svrchovanosti dat“.

To znamená, že Bundesbank bude společně s Ocean Protocolem pracovat na vytvoření platformy pro bezpečnou publikaci, převod i spotřebu veřejných i privátních dat.

Zdokonal své obchodování se službou 3commas! Návod zde.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste