Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  29.05.2019 22:03:23

Wall Street blízko tříměsíčních minim

Dnes hlavní zámořské indexy balancovaly blízko tříměsíčních minim, mezitím co narůstají obavy z obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou a investoři se přesouvají do bezpečnějších vládních dluhopisů. Čínské noviny dnes varovaly, že Peking by mohl využít i další prostředky, aby zatlačil na Donalda Trumpa, který tvrdil, že Amerika nemusí být připravená. Obavy posiluje i čínský Huawei Technologies, který podal žalobu na vládu Spojených států, jako svou další zbraň v boji proti sankcím.

Od svého maxima z prvního května, na úrovni 2954,13 bodů, již S&P500 propadl o více než 6 %. Nejistota na trzích tedy tlačí investory k přechodu od akcií k vládnímu dluhu, což vede k nebezpečné inverzi na výnosové křivce mezi tříměsíčními a desetiletými bondy, což je předzvěst možné recese a vede k další nejistotě. Není bez zajímavosti, že se i velmi rychle a výrazně změnila dle traderů pravděpodobnost snížení úrokových sazeb na zářijovém zasedání FEDu. Zatímco v úterý to bylo jen cca 50 %, dnes již kalkulujeme s pravděpodobností 62 %.

Hlavní indexy tak dnes uzavřely téměř 1 % v záporných hodnotách. Konkrétně Dow Jones -0,9 %,S&P 500 -0,7 % a Nasdaq -0,8 %. Index S&P se také dnes dostal na hranici svého dvousetdenního klouzavého průměru, který by mohl zapracovat jako podpora, pokud ale dejde k jeho proražení, můžeme počítat s dalšími poklesy.

Při pohledu na výkonnosti jednotlivých společností, nelze dnes nevzpomenout 4,2% propad farmacie Johnson & Johnson, která byla dnes obviněna, že podporovala opioidovou epidemii ve USA. Capri Holding, mateřská společnost známé módní značky Michael Kors, dnes reportovala neuspokojivé výsledky, s odůvodněním, že více zdrojů směřuje do marketingu. Investoři toto překvapení ocenili poklesem o 9,9 %. Nakonec zmiňme General Mills, kde došlo k poklesu o 5,6 % po sníženém doporučení od Goldman Sachs.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688