Inzerce (Inzerce)
Osobní finance  |  25.02.2019 10:37:03, aktualizováno 04.03.2019 10:39:23REKLAMA

Ticket Restaurant Card a Edenred Benefits Card už i v iPhonu!

Nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou kartou Ticket Restaurant i benefitní kartou Edenred Benefits Card od teď zaplatíte i iPhonem! Od loňska je totéž možné i s telefony s operačním systémem Android. Obě karty od společnosti Edenred jsou součástí obou světových mobilních platebních řešení. Edenred tak potvrzuje pozici globální i tuzemské jedničky v inovacích.

Mobilní platby za obědy i benefity využívá stále více lidí. Jen v restauracích podle Jiřího Brycha z Edenredu Češi chytrým telefonem již nyní zaplatí za jediný měsíc z účtu stravenkové karty Ticket Restaurant zhruba sto tisíc obědů. „Počet těchto transakcí každý měsíc výrazně roste a spuštění aplikace Apple Pay tuto dynamiku ještě zvyšuje,“ říká Brych. Rozvoji plateb telefonem pomáhá i vysoké zastoupení bezkontaktních platebních terminálů, kterých je nyní v České republice již více než devadesát procent.

 

 

Zajímavostí podle Brycha je, že majitelé chytrých telefonů platí v restauracích víckrát za měsíc než lidé, kteří používají klasickou plastovou kartu, naopak méně nakupují v prodejnách potravin a supermarketech. „Mobilní platby tak vlastně podporují pravidelné stravování, ze kterého nejvíce profitují právě restaurace a jídelny,“ uvádí Brych. V průměru podle něj za jeden oběd placený mobilem platí lidé částku 130 korun. U volnočasových benefitů je to v průměru 515 korun. „Lidé u plateb benefitů telefonem oceňují, že zde odpadá nutnost zadávat při platbách nad 500 korun PIN, neboť telefon používá jiná bezpečnostní řešení,“ doplňuje Jiří Brych.

Rozvoj mobilních plateb je dalším důkazem, že si Češi oblíbili digitální formu čerpání svých benefitů. Ukazují to i zkušenosti s firemními cafeteriemi, jejichž prostřednictvím firmy dávají lidem vybrat mezi papírovou a digitální formou čerpání zaměstnaneckých benefitů. Podle statistik právě digitální platby již zcela převládají.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688