Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  07.04.2014 13:40:34

Začíná finálové hlasování v Ceně veřejnosti Zlatá koruna 2014

Hlasování v Ceně veřejnosti soutěže Zlatá koruna se přehouplo do finále. Ode dneška může na stránkách www.zlatakoruna.info veřejnost vybírat z 20 produktů, které postoupily z  nominačního kola. Podnikatelé pak mohou hlasovat pro „své“ produkty v Ceně podnikatelů na stejném webu.

Letos vstoupila soutěž Zlatá koruna do svého 12. ročníku a hlasování veřejnosti je již její neodmyslitelnou součástí. Na rozdíl od ocenění, udělovaných odborníky v šestnácti produktových kategoriích a Novince roku, rozhodují o umístění v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů svými hlasy samotní klienti. Doposud se jich zapojilo téměř 31 tisíc a hlasovali pro víc než 430 produktů.

„Tak trochu překvapením letošního ročníku je velký počet nominovaných běžných účtů. V první dvacítce se jich objevilo hned osm. To naznačuje, že na účty lidé kladou čím dál vyšší nároky a dobře si všímají rozdílů. Není tajemstvím, že v první řadě je zajímá cena, což se odráží ve složení finalistů. Neméně zajímavý je i velký počet nominovaných úvěrových produktů.  V době, kdy jsou úvěrové podmínky, nebo spíše některé praktiky, podrobovány kritice, dovedou klienti na druhé straně ocenit kvalitní nabídku,říká Dr. Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

Ve finále mohou lidé hlasovat do 15. května 2014 prostřednictvím webu www.zlatakoruna.info. Krátce poté budou zveřejněny výsledky, a to jak v Ceně veřejnosti, tak i v Ceně podnikatelů, která je jednokolová.

 

„Český finanční trh díky vstupu a aktivitám zejména nových subjektů vykazuje inovační trendy. To se projevuje  jak novými produktovými kvalitami, tak i cenováním s pozitivním dopadem na klienty. Zejména je to patrné v případě bankovních produktů, životního pojištění a speciálně hypoték. Jde o trend, který je logickým průvodním jevem konkurenčního prostředí a odráží i fakt, že se zvyšuje finanční gramotnost české populace. Klienti jsou náročnější a srovnávají. Uvidíme, jak dopadnou jednotlivé kategorie a jak se projeví klientský hlas v porovnání s odborným hodnocením například v Novince roku,“ říká Ing. Richard Beneš, obchodní ředitel OVB Allfinanz, a.s., přední poradenské společnosti v oblasti osobních a rodinných financí, která je generálním partnerem soutěže.

Stejně jako v minulých letech se všichni hlasující stávají zároveň soutěžícími. Stačí odhadnout, kolik lidí bude letos hlasovat celkem. Autoři nejpřesnějšího odhadu získají například zájezdy od CK Fischer a další ceny.

 

20 finančních produktů nominovaných do finálového kola hlasování o Cenu veřejnosti (produkty jsou řazeny abecedně):

 

Bezkontaktní platební nálepka

GE Money Bank

Běžný účet Air Bank

Air Bank

Běžný účet Equa bank

Equa bank

Clubcard kreditní karta PREMIUM

Home Credit

eKonto KOMPLET

Raiffeisenbank

Fio osobní účet bez poplatků

Fio banka

Genius Gratis

GE Money Bank

Klasický spotřebitelský úvěr

CETELEM ČR

Konto Genius Active

GE Money Bank

Kreditní karta Cetelem

CETELEM ČR

mKonto - osobní účet

mBank

MULTIRISK ZDRAVÝ ŽIVOT

Česká pojišťovna

Osobní půjčka Cetelem

CETELEM ČR

Osobní účet České spořitelny

Česká spořitelna

PARTNER Invest - program životního cyklu

ČP INVEST

PERSPEKTIVA

Kooperativa pojišťovna

RePůjčka - Vracíme poplatky zaplacené u jiných bank

Equa bank

Spojení půjček s dvojí pomocí od starostí se splácením

Home Credit

Spořicí účet ING Konto

ING Bank

Stavební spoření RSTS

Raiffeisen stavební spořitelna

 

 

Finálové výsledky Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů budou známé v polovině května. Ocenění v kategoriích soutěže, které hodnotí odborná porota - Finanční akademie, budou vyhlášené 10. června v rámci galavečera Zlaté koruny.

 

 

Kontakt pro novináře:

Michal Kebort

e-mail: kebort@zlatakoruna.info 

mobil: 776 110 262

tel.: 274 780 740-2

O soutěži Zlatá koruna

 

 

Od roku 2003 probíhá pod záštitou ministrů financí ČR soutěž Zlatá koruna, která každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. V roce 2014 se koná již její 12. ročník.

11. ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 202 produktů od 81 finančních společností. Soutěž Zlatá koruna si získala vysoké renomé zejména tím, že nejlepší produkty ve 14 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z více než 300 finančních odborníků. Ta také uděluje cenu Novinka roku.

Významnou součástí soutěže je hlasování o Cenu veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kterou se oceňují nejoblíbenější finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Do veřejného hlasování v roce 2013 bylo v obou anketách odevzdáno přes 62 000 hlasů.

Výsledky hodnocení v soutěži Zlatá koruna pomáhají veřejnosti snadněji se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují občany k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností.

 

Další informace o soutěži Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.

 

 

 

Generální partner soutěže, společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR více než milion klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců - pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

 

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě pro více než 3 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje kolem 5 082 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2013 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kotována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560), se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 204,8 milionu Euro a EBIT 10,2 milionu Euro.

 

Partneři soutěže Zlatá koruna

 

 

Generální partner: OVB Allfinanz, a.s. 

 

 

Partneři: CRIF - Czech Credit Bureau, CK Fischer, Grappa G. Bertagnolli, Ipsos, Samsung Electronics Czech and Slovak, TOP HOTELS GROUP, Vysoká škola finanční a správní

 

Mediální partneři: Seznam.cz, Kurzy.cz, Prague Leaders Magazine

 

Odborní partneři: Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců ČR, Unie společností finančního zprostředkování a poradenství, Asociace penzijních fondů ČR, Asociace hypotečních makléřů ČR, CBCB - Bankovní registr klientských informací, CNCB - Nebankovní registr klientských informací, Asociace pro kapitálový trh ČR, Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Hospodářská komora České republiky, CFO Club

 

Pořadatel soutěže: pdMEDIA s.r.o.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688