TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  26.11.2009 09:06:01

Skupina AAA Auto ve 3. čtvrtletí vykázala čistý zisk 0,9 milionu eur

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina AAA Auto vykázala ve třetím čtvrtletí čistý zisk ve výši 0,9 milionu eur (cca 23,5 mil. ) oproti ztrátě 0,2 milionu eur ve stejném období loňského roku, potvrdily se tak předběžné odhady. Společnost to uvedla ve své čtvrteční zprávě.

Za prvních devět měsíců roku celkový konsolidovaný čistý zisk činil 1,6 milionu eur oproti čisté ztrátě 8,1 milionu eur vykázané od ledna do září v roce 2008.

Celkové výnosy dosáhly ve třetím čtvrtletí letošního roku 42,7 milionu eur, což představuje mezikvartální pokles o 9,6 procenta. Důvodem poklesu byly především slabší sezonní prodeje během letních měsíců. Za prvních devět měsíců roku činily celkové výnosy 128,7 milionu euro, tedy meziročně o 46,3 procenta méně. Nižší celkové výnosy odrážejí snížení počtu poboček v rámci restrukturalizace společnosti a ukončení neziskových provozů.

EBITDA (zisk před odečtením úroků, daní, odpisů a amortizace) skupiny AAA Auto dosáhla ve třetím čtvrtletí roku 2,5 milionu eur a v prvních devíti měsících letošního roku 6,1 milionu eur, meziročně o 61,8 procenta více.

Počet aut prodaných ve třetím čtvrtletí poklesl meziročně o 36,2 % na 9 352. Na snížení se projevil především nižší počet prodejních míst a dopady ekonomické recese. V prvních devíti měsících letošního roku prodala společnost celkem 29 226 aut.

Dopady ekonomické krize se v České republice a na Slovensku projevují nerovnoměrně. Pobočky ve stabilnějších oblastech, jako je Praha a střední Čechy nebo západní Slovensko zaznamenaly zhruba desetiprocentní resp. šestiprocentní nárůst, ovšem prodeje jako celek byly taženy dolů slabší výkonností regionálních autocenter.

Obrátkovost vozů na skladě, která je klíčovým měřítkem efektivity firmy, dosáhla zlepšení za prvních devět měsíců roku na průměrných 39 dnů. V samotném třetím čtvrtletí byla obrátkovost vozů na skladě průměrně 38 dní. V důsledku optimalizačních opatření poklesl počet zaměstnanců k 30. září meziročně o 50,1 % na 1 005.

Prodeje automobilů přispěly k hrubému zisku společnosti v prvních devíti měsících letošního roku 44,8 procenta. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje zvýšení o 6,3 procentního bodu.

Skupina AAA Auto působí na trhu již 17 let. V současné době provozuje síť 25 poboček v České republice a na Slovensku. V září 2007 vstoupila nizozemská mateřská společnost AAA Auto Group N.V. na burzy cenných papíru v Praze a Budapešti. V roce 2008 prodala skupina AAA Auto celkem 60 557 automobilů a dle auditovaných hospodářských výsledků její obrat dosáhl 294 milionu eur.

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

Společnost AAA Auto také zveřejnila výsledky hospodaření za 9M  letošního rokuFirma za toto období dosáhla čistého  zisku 1,6 mil. EUR ve srovnání s 8,1 mil. EUR ztrátou ve stejném období roku 2008.  Společnost již dříve oznámila předběžná čísla (čistý zisk za 3Q 0,9 mil. EUR),  dnes  zveřejněné kompletní údaje jsou v souladu s těmito předběžnými čísly. Hlavním důvodem,
proč se AAA Auto dokázalo dostat do zisku, jsou nákladové úspory a zavírání
nevýdělečných bazarů. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk

Pá 11:38 Photon zveřejnil kvartální výsledky (Česká spořitelna) Akcie v ČR





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688