Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie v ČR  |  07.04.2009 09:16:30

AAA (odkup), VIG - Report ČR z 6. 4. + akciový výhled


Úvod týdne znamenal pro BCPP dvě různorodé části seance. Zatímco dopoledne se většina titulů držela dále výše, odpoledne nastal obrat především na finančních titulech. Postupně klesala ERSTE (-5,5 %), která se ve Vídni opět odrazila ke korekci od hranice 15,50 EUR. KB (-1,51 %) se odpoledne krátce dostala i pod hranici 2500 , v samotném závěru však svůj pokles částečně korigovala. Podobně se zachovaly akcie TELEFÓNICA O2 (+1,09 %), které se však i přes odpolední pokles stále držely v „zeleném“. Ke korekci ztrát indexu v závěru také mírně přispěl ČEZ (+0,37 %), který se po odpoledním mírném poklesu navrátil k pátečnímu závěru. Na odpolední pokles cen ropy začal negativně reagovat UNIPETROL (-1,37 %), u kterého však výrazně poklesla likvidita. O zisky přišly i akcie NWR (+0,11 %), kde společnost v pondělí potvrdila termín již dříve avizované VH na 28.4. Výrazně na jih odpoledne zamířilo CETV (-3,7 %), reagujíc zřejmě na růst dolaru. Před úterními hospodářskými výsledky potvrdily svou vysokou volatilitu akcie ORCO (+6,02 %), kde se snaží čím dál tím více angažovat sdružení menšinových akcionářů SOS Orco. Své půlroční maximum vylepšil PEGAS (+1,34 %). Index PX i přes odpolední téměř 2 % pokles nakonec uzavřel se ztrátou „jen“ -1,15 %. Celkové objemy obchodů poklesly na 1,87 mld. .

Pro úterní obchodování je zřejmě nejzajímavější zprávou oznámení, že zakladatel a šéf AAA hodlá prostřednictvím firmy Automotive Industries zvýšit svůj podíl nákupem akcií na trhu o 5 % na zhruba 80 %. Nákupy chce uskutečnit v příštích 12 měsících. Přestože na akcionáře, kteří investovali své prostředky v rámci IPO, tato informace příliš pozitivně působit nebude, kurzu výše by zpráva jistě měla pomoci. Ke snižení cílových cen pro akcie VIG se přidali další obchodníci. Citigroup snížila cíl ze 45 na 35 EUR, Credit Suisse z 55 na 45 EUR. keefe, Bruyette&Woods naopak potvrdil cíl 36 EUR. Všechny tyto cílové ceny nabízejí stále značný růstový potenciál a na cenu titulu by neměly tak mít dnes negativní vliv (už i vzhledem k předchozím výraznějším downgradům od JP Morgan resp. BAS-ML). Kompletně umazat své včerejší ztráty by dnes mělo CETV, které včera pozitivně reagovalo na oznámení o konání valné hromady a relativně nízkých odměn šéfů v loňském roce. Naopak u bankovních titulů může převažovat nervozita po včerejším prohlášení Calyon Securities, že podpora finančnímu sektoru nezafunguje, jak se očekává. Přestože zpráva byla zaměřena na US finanční sektor, bez odezvy Evropa nezůstává. Sílu naopak včera předvedl ČEZ, který se zdá začíná být ve větším hledáčku investorů, jelikož lze předpokládat, že v brzké době bude oznámen již termín VH a tedy i vlastně blížící se dividenda. ORCO má dnes zveřejnit své „opožděné“ výsledky. Vzhledem k tomu, že se tak nestalo ráno, doufat budeme, že se dočkáme alespoň večer, i když žádné příznivé informace to asi nebudou.

Jiří Zendulka                                                                                         

CAPITAL PARTNERS a.s.                    

Tento report včetně grafu naleznete na www.stockmarket.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 16:44  Akciové trhy: Nvidia opět lepší, trhy mírně rostou, pražská burza oslabila -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 12:54  Colt zveřejnil výsledky za 1Q24 Research (Česká spořitelna)

Přečtěte si také:

07.04.2010ČEZ, ERSTE, AAA - Report ČR z 6. 4. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
31.03.2010ORCO, VIG, AAA - Report ČR z 30. 3. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
29.01.2010AAA, VIG, ERSTE - Report ČR z 28. 1. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
09.11.2009ČEZ, AAA - Report ČR z 6. 11. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688