Tiskové zprávy  |  05.02.2009 11:08:29

Rating dvou pojistných společností Cardif ze skupiny BNP Paribas zůstává na úrovni AA+

Společnosti Cardif Assurance Vie a Cardif-Assurances Risques Divers z francouzské pojišťovací skupiny BNP Paribas Assurance si udržely dlouhodobý úvěrový rating a rating finanční síly na úrovni AA+, který jim v loňském roce udělila prestižní ratingová agentura Standard & Poor's. Holdingová skupina BNP Paribas Assurance funguje jako divize mateřské BNP Paribas a právě zázemí a podpora mateřské společnosti je podle Standard & Poor's jedním z hlavních faktorů vysoké ratingové úrovně. Do této finanční skupiny v České republice patří POJIŠŤOVNA CARDIF PRO VITA.

Společnosti Cardif Assurance Vie a Cardif-Assurances Risques Divers tím, že udržely svou vysokou úroveň ratingu, dokázaly, že patří mezi nejspolehlivější pojišťovací společnosti a zároveň tak podtrhují silnou pozici BNP Paribas Assurance v rámci francouzské banky BNP Paribas (AA+/Watch Neg/A-1+). Skupina BNP Paribas Assurance se v rámci bankovní skupiny BNP Paribas zaměřuje na pojistný trh a plně využívá distribuční síť mateřské společnost, která jí zároveň zajišťuje veškeré kapitálové potřeby. V roce 2008 zařídila tato síť 56 % z celkových příjmů skupiny. Divize Assurance, kam patří i česká POJIŠŤOVNA CARDIF PRO VITA, funguje uvnitř velké bankovní skupiny efektivně v klíčových oblastech jako je strategické plánování nebo investiční management.

Jedním z klíčových faktorů, které ratingová agentura Standard & Poor´s vzala při svém hodnocení v úvahu, je síla mateřské společnosti BNP Paribas a její rozvinutá distribuční síť. Společnost Cardif kromě toho spoléhá na vlastní silné vazby s dalšími distribučními kanály, zejména bankami, splátkovými a leasingovými společnostmi,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel POJIŠŤOVNY CARDIF PRO VITA Zdeněk Jaroš. Vzhledem k vývoji na finančním trhu BNP Paribas svou pozici ještě zesílila, což se odráží i na jejích jednotlivých složkách. „Skupina BNP Paribas Assurance se může plně spolehnout na silné zázemí mateřské společnosti a je v současnosti jedním z nejspolehlivějších pojišťovacích domů, o čemž svědčí i velká klientská základna a fakt, že působí ve více než 33 zemích světa,“ dodal Zdeněk Jaroš.

Všechny ratingy jsou k nalezení na veřejné webové stránce www.standardandpoors.com.

Na pojistný trh v České republice vstoupila POJIŠŤOVNA CARDIF PRO VITA v roce 1997 představením nově vytvořeného a jedinečného produktu – pojištění schopnosti splácet finanční závazek. Klientům se naskytla možnost pojistit se proti nepředvídatelným životním situacím, které mohou ohrozit jejich schopnost splácet úvěr nebo leasing. Nabídku produktů postupně doplnilo pojištění zneužití platební/kreditní karty, pojištění platebních povinností, pojištění dluhu GAP a další specializovaná pojištění.


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688