Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  08.06.2008 18:50:36

Paroubkovo image buldozera na ústupu



ČT1 přistoupila k bezprecedentnímu kroku, když v OVM poskytla slovo nejvyšší státní zástupkyni Renátě Vesecké, jako jedné z účastníků občanskoprávního sporu. Ta tak měla příležitost, podle svých slov "absolutně objektivně," korigovat mediální obraz, který svými hojnými vystoupeními vykreslil soudce Vojtěch Cepl mladší. Dlužno dodat, že žádná z otázek Václava Moravce ji nevyvedla z míry, odhrnovala je stranou jako onen příslovečný buldozer zeminu. Klobouk dolů před energií a sebevědomím, kterou tato žena vyzařuje a kterým disponuje.
Dokázal je nahlodat, ale nijak výrazně, jen vstupující prezident Soudcovské unie, Jaromír Jirsa. Ten postup ČT1, způsob obhajoby Renáty Vesecké, ale i mediální aktivity Cepla jr. ad hoc, s větší či menší intenzitou, z odborného pohledu kritizoval.
Podobně razantně jako Vesecká vystupoval v další části první hodiny Otázek i premiér Mirek Topolánek, vyhrožující dokonce menšinovou vládou. Protože hlavními hosty Petra Šimůnka v Partii na Primě byli Martin Bursík a Jiří Paroubek, mohli ti, kdož nedali přednost OVM na ČT24, zaznamenat, že ve srovnání s Veseckou a Topolánkem už předseda ČSSD zdaleka nepůsobí jako buldozer, nýbrž spíše jako lidová Fabia jedoucí na půl plynu.
Faktem ovšem zůstává, že se ani moc snažit nemusel, protože Petr Šimůnek se tentokrát nekompromisně pustil do Bursíka a na příkladu aktuálního úsilí zelených získat křeslo místopředsedy(kyně) Poslanecké sněmovny (a zastoupení ve výborech) dokázal pochybnou validitu dřívějších prohlášení šéfa zelených, kdy se zaštiťoval absencí touhy po postech a výlučným úsilím řešit věcná témata (snahu získat převahu ve výborech charakterizoval krátce před tím Topolánek na ČT1 jako "testování většiny").
Dalo by se s jistou nadsázkou říci, že známku důvěry vystavili Bursíkovi sami diváci (cca 6000 hlasování), když na otázku: "Měla by (tato) vláda skončit?", odpověděli ze 79 % kladně.
Skóre nevylepšil ani poslední z hostů, Vlastimil Tlustý, který se pokoušel diváky přesvědčit o transparentnosti svých idejí. Hned zpočátku ujistil moderátora, že neorganizuje pád vlády, dostal dokonce více než dost času k tomu, aby přečetl z listu v tomto duchu připravené memorandum.
Odmítl posléze osobní animozity coby pohnutky svého snažení, nicméně pokáral premiéra stavícího vládu na neexistující loajalitě koaličních partnerů. V závěru si neodpustil poznámku o vládě Kalouska a Bursíka na konto ODS. Jedním z argumentů bylo i odsouzení daňové (ne)reformy, možná z důvodu neochoty zmínit se o "efektu" Kalouskovy superhrubé mzdy, která zaměstnancům přinesla o tři, resp. čtyři, dny dřívější datum nástupu daňové svobody.


                 Další (rozšířené) informace a zajímavosti  zde, mimo jiné i vtip, reagující na současný stav justice. 


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

23.10.2023Rakušané znovu hodnotili image značek na trhu pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
02.09.2010McDonald's dostane novou image Strategie.cz (Strategie.cz)
12.04.2010Velké strany mají na webu špatnou image Strategie.cz (Strategie.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688