Emil Dočkal (Dower-D)
Akcie v ČR  |  24.10.2007 07:06:13

DOWER-D: Zavelel včera Unipetrol vzhůru?

Možná, graf 1. Obnovený růst na světových burzách, tedy i v Praze, sice ještě není "konečné vítězství", ale pozitivní signály tu jsou. Hovoříme o (1) posledních výstupech TA, viz například graf 2, a (2) úterním obratu vzhůru v USA.

Graf 1, Unipetrol, OS MACD a Bollingerova pásma k 23.10. - pro zvětšení klikněte

Graf 2, Komerční banka, OS TD Profile a 5ti (zelená) a 14ti denní (červená) stochastika k 23.10. - pro zvětšení klikněte

Český trh stojí před oznamováním hospodářských výsledků Q3. Budou pro další osud domácího akciového trhu klíčové. Teprve výsledky 3Q, ale hlavně výhlídky firem do konce roku 2007 vnesou do dění na domácím akciovém trhu jasno. A bude to už brzy. První výsledky oznámí už zítra Telefónica O2, graf 3.

Graf 3, Telefónica O2, OS MACD a Bollingerova pásma k 23.10. - pro zvětšení klikněte

Telefónica O2 je nadějný titul, ale... Poté co na začátku září vyplatila dividendu se její akcie propadly a moc se ji nedaří. Teď se jí však začíná blýskat na lepší časy. Poslední doporučení od investiční banky Lehman Brothers ji totiž zvedlo cílovou cenu na 770 korun za akcii. To je o 220 korun víc než včera! Nákup Telefónicy O2 je ale dlouhodobá investice. Nejedná se o spekulativní akcii na měsíc, ale na několik let.

Zítra tedy Telefónica O2 zveřejní své výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí. Mohou být - ale pozor, také nemusí! - impulzem k dalšímu růstu. Důležité bude, jak se Telefónice O2 vedlo či nevedlo na Slovensku a jak se vypořádává s úbytkem pevných linek. Analytici Telefónice O2 věří, jak se ale bude akciím firmy dařit doopravdy však rozhodnou informace o dividendách.

Další firmou, která stojí aktuálně za poznámku je Orco Property, graf 4.

Graf 4, Orco Property, OS MACD a Bollingerova pásma k 23.10. - pro zvětšení klikněte

Fond Endurance Fund spravovaný Orco Property Group totiž uzavřel v těchto dnech svou první akvizici - v hodnotě 200 milionů dolarů - na území Ruska. Hodlá tam využít náladu pro luxusní bydlení (poptávka po luxusních rezidenčních nemovitostech v posledních 10 letech v ruských velkoměstech prudce roste). Soukromá realitní makléřská firma Cushman & Wakefield oznámila, že fond získal pozemky o rozloze 18,5 hektaru okolo luxusního jezdeckého klubu Otrada poblíž Moskvy. Projekt počítá s výstavbou bytových, hotelových a lázeňských zařízení v blízkosti jezdeckého klubu, jenž pořádá významné soutěže v pólu. Orco Property pak bude pronajímat vily firemním klientům. To je velmi dobrá zpráva pro investory Orco Property.

Takže zavelel Unipetrol vzhůru? Definitivně odpoví až hospodářské výsledky firem za 3Q, nicméně naděje na obnovení růstu mírně stoupají. Musíme však mít na paměti, že právě výsledky mohou být do poslední chvíle velkou neznámou a mohou být velmi různorodé.

Podívejme se do zahraničí. Například Apple prudce zvýšil svůj zisk - meziročně vzrostl o 67% na 904 milionů dolarů! - a výsledky jeho hospodaření předčily odhady analytiků. Z úplně jiného soudku jsou ale výsledky ropného giganta BP. Tomu zisk kvůli poklesu těžby, problémům v rafinační divizi a nižším příjmům z prodeje aktiv klesl o téměř 30%! Takový vývoj samozřejmě přispívá i ke kolísání a nervozitě, kterého jsme nyní na světových trzích svědky. Musíme s nimi počítat i doma. Otázka tedy zní: Co nás čeká doma? Už zítra se dozvíme první výsledky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688