Petr Hanisch (AliaWeb)
Práce  |  07.06.2005 12:26:46

Nejžádanější pracovní pozice na českém online trhu práce

NEJŽÁDANĚJŠÍ PRACOVNÍ POZICE NA ČESKÉM ONLINE TRHU PRÁCE

 

Při volbě budoucího povolání se celkem vyplatí povědomí o tom, které profese patří k nejžádanějším, a tedy i finančně zajímavým.

Podle zkušeností a průzkumu spol. LMC s.r.o, která provozuje nejvýznamnější služby internetového trhu práce - jobs.cz a prace.cz se potvrzuje, že v poslední době lze pozorovat na elektronickém trhu práce dva hlavní trendy náboru nových zaměstnanců.

Firmy žádají velmi kvalifikované technické specialisty v oblastech elektroniky, strojírenství, informačních technologií a logistiky s velmi dobrými jazykovými znalostmi. Druhým trendem je budování obchodních sítí, které stojí na obchodních zástupcích a aktivních telefonických poradcích. Pokud tedy chcete svou kariéru stavět na excelentních komunikačních znalostech nebo

technickém vzdělání a umíte jazyk, nemusíte se o své uplatnění obávat. Doporučení pro úspěšné hledání práce v těchto žádaných oborech je pravidelné sledování každodenně aktualizovaných nabídek od atraktivních zaměstnavatelů na portálech www.jobs.cz a www.prace.cz. Vyhledávání pracovních nabídek je zjednodušeno možností jednoduché kombinace oboru a lokality. Další možností pro uchazeče je po registraci a přihlášení do systému nastavení hlídacích agentů, kteří zasílají nové pracovní nabídky přímo do e-mailové schránky uživatele, a to na základě jím zvolených vyhledávacích kriterií.

Na jobs.cz je nejčastěji poptáván "obchodní zástupce", i když se může různě jmenovat.  Je ovšem následován specializovanými pozicemi typů "programátor / vývojář" a "product / project manager", i když pod těmito zkratkami si můžeme představit celou škálu velmi různých specializací.

Například pod názvem "product / project manager" se může schovávat typicky marketingová pozice, kdy obsahem vaší práce je budování značky konkrétního produktu nebo také případ velmi přísně technické pozice zaměřené na realizaci dodávek kolejových vozidel.

Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na ostatní typické pozice, jakými jsou "účetní s praxí" nebo další pozice v marketingu a obchodu.

Odborníky pro lidské zdroje v ČR může zajímat informace o disproporci mezi zájmem mladých lidí o humanitní a ekonomické směry studia a zájmem o studium na technických školáchFirmy stále častěji požadují absolventy technických škol a mladí lidé preferují humanitně orientované obory vzdělávání, takže vzniká nedostatek technicky orientovaných odborníků či techniků. Tento

trend jsme vysledovali mimo jiné monitoringem inzerce pracovních nabídek v oboru Technika a Elektrotechnika, Strojírenství a nadměrné většiny oborů v IT. Počet nabídek je velký a odpovědí na tyto nabídky je řádově méně než průměr odpovědí na nabídky v ostatních oborech. Na druhou stranu - technické obory jsou velmi často zajímavě honorovány, ačkoliv požadavky na vysokoškolské vzdělání jsou benevolentnější kvůli požadavkům na technické vzdělání a nutnou praxi.

 

Autor článku: Dagmar Myšková
www.jobs.cz



Využijte snadných nákupů digitálních kamer a natočte si svou dovolenou. Velký výběr, výhodné ceny.


20.10. 17:56  prace (Matejsstorka)
17.10. 10:11  prace (Michalec)
13.10. 15:35  prace (Matejsstorka)
12.03. 07:44  prace (jana)
02.05. 22:53  http://www.cesky-trh-prace.cz/ (http://www.cesky trh prace.cz/)

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně






?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688