Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  07.10.2004 09:34:37

Proventus Finance - souhrn 6.10. na trzích USA


Akcie se ropy nezalekly

 

Jste připraveni na ropu za šedesát dolarů? Tato otázka vyvstala před investory poté, co ropa překonala další hranici a dosáhla ceny 52 dolarů za barel. A důvod? Důvod se na trhu s ropou najde, zdá se, vždycky. Včera to byla zpráva o stavu amerických zásob. Zásoby ropy USA vzrostly o 1,1 milionu barelů, tedy v souladu s očekáváním, ale o 4% méně oproti stejnému období v roce 2003. Navíc klesly zásoby destilátů ropy o 2,1 milionu  barelů. Mezi destiláty ropy patří důležitá komodita, topný olej. Když se k těmto zprávám přidají ještě nezotavené rafinérie v oblasti poničené hurikánem Ivan, hrozby v Nigérii a Iráku a problémy ruského Yukosu, nemohly bychom se divit cenám ještě vyšším.

A jak zareagovaly akcie? Samozřejmě posílily energetické tituly, nejvíce pak BP (2%) a Exxon Mobil (1,2%). Amex Oil Index přidal k dobru 1,5%.  Až překvapivě kladně dopadly také hlavní akciové indexy. Dow Jones Industrial si polepšil o 62, Nasdaq Composite o 15,53 a S&P 500 o 7 bodů.

Přejděme ke zprávám z korporátního sektoru. Oblíbená osobnost amerických rádií, Howard Stern, přestoupí od 1.ledna 2006 k Sirius Satellite Radio Inc. Akcie na tuto zprávu reagovaly raketovým vzestupem o 16%. Multimilionový kontrakt byl podepsán až do roku 2011. V současné době vysílá show Howarda Sterna radiová stanice K-Rock, která je vlastnictvím společnosti Viacom. Celkové produkční náklady této show jsou odhadovány kolem 100 milionů dolarů ročně. Sirius však předpokládá, že zařazením oblíbeného pořadu do svého vysílání získá více než 1 000 000 dalších posluchačů. Sirius funguje jako placený satelitní kanál, který svou kvalitou a dosahem výrazně převyšuje klasická rádia. Jeho příjmy jsou však závislé právě na počtu uživatelů.

V dopoledních hodinách oznámila bankrotující společnost UAL Corp. (mateřská společnost United Airlines), snížení domácí letové kapacity o 12% ve prospěch více profitabilních mezinárodních letů. K březnu 2005 hodlá snížit počet letadel o 68 na 455. UAL tímto krokem hodlá ušetřit na nákladech roku 2005 až 5 miliard dolarů. Akcie UAL se propadly o 2,4%, ale naopak posílily akcie ostatních aerolinek včetně Delta Air Lines (6%).

Akcie biotechnologické společnosti Chiron oslabily o další 2% po hrůzném úterním propadu. Investoři si uvědomili, že spolu s poklesem tržeb a zisku za tento rok, v důsledku přerušení výroby protichřipkových vakcín, může výrazně ovlivnit cashflow i v dalších letech. Analytik Credit Suisse First Boston, Mark Augustine, se domnívá, že i přes výrazný pokles ceny akcií, je stále velmi riskantní do těchto akcií investovat.

CEO společnosti Fannie Mae, Franklin Raines, ve středu obhajoval účetní praktiky svých podřízených před Housing Financial Services Comitee. Společnost Fannie Mae, která financuje velké množství hypoték na americkém trhu, v posledních dnech musí čelit účetnímu skandálu. Raines se však domnívá, že společnost jednala v souladu s účetními standardy GAAP. Nejvážnější obvinění je spojeno se standardem FAS 133, který upravuje účtování derivátů a je jedním z vůbec nejkomplikovanějších.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

11.11.2004Proventus Finance - souhrn na 10.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.11.2004Proventus Finance - souhrn na 9.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
09.11.2004Proventus Finance - souhrn na 8.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
19.10.2004Proventus Finance - souhrn 18.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.12.2003Proventus Finance - souhrn 11.12. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688