Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  19.10.2004 09:39:01

Proventus Finance - souhrn 18.10. na trzích USA


Vyšší výdaje na IT, vyšší zisky IBMdobré zprávy pro akcie

 

Během pondělního obchodování vykázaly technologické akcie značnou sílu a ta se ještě umocnila v „after-hours“ obchodování díky výsledkům IBM a Texas Instruments. Akcie IBM po oznámení výsledků hospodaření za třetí čtvrtletí posílily o 2,4%. Big Blue, jak bývá společnost IBM často nazývána, vytvořila zisk ve výši 1,17 dolarů na akcii. Analytikové předpokládali zisk o 3 centy nižší. Tržby oproti třetímu čtvrtletí 2003 vzrostly o 9% na 23,43 miliardy. Celkový očekávaný zisk za fiskální rok 2004 by měla IBM předběhnout o 7 centů na akcii. Zatímco evropské tržby nebyly nijak slavné a zůstaly prakticky na stejné úrovni, byly tržbyUSA nejsilnější za poslední tři roky. Navíc příjmy z vyvíjejících se trhů, jako je např. Brazílie, Čína, Rusko nebo Indie, vzrostly o 30%.

Ještě více se v „after-hours“ obchodování dařilo akciím Texas Instrument. Největší dodavatel čipů do mobilních telefonů oznámil, že zvýšená poptávka od výrobců handsetů pomohla zvýšit čtvrtletní zisk i přes pokles objednávek distributorů kvůli přebytku zásob. Zisk 32 centů na akcii předběhnul hned o 4 centy odhady analytiků a tržby vzrostly oproti třetímu čtvrtletí 2003 o 28% na 3,25 miliardy dolarů. Výhled na poslední čtvrtletí hovoří o tržbách mezi 2,96 a 3,2 miliardy a zisku mezi 24 a 28 centy na akcii. Ohlášen byl rovněž zpětný odkup akcií v hodnotě 1 miliardy dolarů a zvýšení dividend o 17%.

Byly to právě technologické akcie, které které pomohly indexu Nasdaq Composite k dvaceti a indexu S&P 500 k pěti bodům zisků. Index Dow Jones se díky špatným výsledkům konglomerátu 3M prakticky celý den pohyboval pod svou páteční uzavírací hodnotou, ale v poslední hodině se i on dostal do černých čísel. Technologické rally zasáhlo sektory softwaru, biotechnologií, internetových firem, výrobců počítačů, pevných disků a polovodičů. Na rally se podílely také dva netechnologické faktory. Jednak klesla cena ropy, a to hned o 1,3 dolaru na 53,67 dolarů za barel, a jednak se hned podle tří výzkumů veřejného mínění zvýšil náskok současného prezidenta na senátora Kerryho ve volebních preferencích, což je pro trhy dobrá zpráva.

Zisk online brokera E*Trade i přes nižší tržby předčil očekávání analytiků. E*Trade vydělal za třetí čtvrtletí 21 centů na akcii, což je o 23% více než ve stejném období před rokem. Tržby klesly o 13% na 337,1 milionů. Zvýšen však byl odhad na celkový zisk za rok 2004 z původních 87 centů na 92 až 97 centů. Společnost se domnívá, že průměrný denní objem jejích obchodů v prvních deseti říjnových dnech 114 200 akcií je jasným důkazem toho, že nízká obchodní aktivita z předchozích měsíců je již minulostí.

Pro úplnost ještě dodejme výše zmíněné výsledky společnosti 3M, která je jedním z komponentů indexu DJIA. Zisk za třetí čtvrtletí ve výši 97 centů na akcii byl o cent horší než předpoklady analytiků a rovněž tržby nedosáhly očekávání. Nižší než předpokládané výsledky měly na svědomí zejména zvýšené náklady na základní materiály.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

11.11.2004Proventus Finance - souhrn na 10.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.11.2004Proventus Finance - souhrn na 9.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
09.11.2004Proventus Finance - souhrn na 8.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
07.10.2004Proventus Finance - souhrn 6.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
14.12.2003Proventus Finance - souhrn 12.12. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688