Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  30.08.2004 08:45:24

Proventus Finance - souhrn 27.8. na trzích USA


Ticho před bouří?

 

Začněme s dobrými zprávami. Hlavní americké indexypátek opět zvýšily své zisky a uzavřely týden výše. Pro DJIA a S&P 500 je to již třetí týden v řadě v plusu a druhý pro Nasdaq Composite. Dow a S&P dokonce uzavřely na 6-týdenním maximu a zdá se, že i přes výprodej v půli měsíce by srpen mohly ukončit v černých číslech.

Páteční zisky nastaly i přes mírně znepokojivé zprávy. Revize HDP potvrdila snížení tempa ekonomického růstu pod 3% a šéf Fedu, Alan Greenspan, vystoupil na symposiu a neřekl ani slovo o stavu americké ekonomiky. Předpokládá se, že současné nízké objemy obchodování budou ještě několik dní pokračovat.  V pondělí začíná republikánský předvolební sjezd a mnoho investorů z Wall Street ještě čeká dovolená.

V nadcházejícím týdnu však vyjde několik důležitých makroekonomických čísel. V první řadě to bude údaj o vývoji zaměstnanosti, který vyjde 3. září. Po velmi nepříznivých červencových číslech se očekává počet nově vytvořených pracovních míst ve výši 150 000. V pondělí vláda rovněž vydá zprávu o osobních příjmech a výdajích, údaje o spotřebitelské důvěře budou následovat v úterý. Důležitá budou rovněž středeční data o výrobní aktivitě a čtvrteční výsledky produktivity či továrních zakázek.

Nyní ale zpět k pátečnímu obchodování. Na trhu se poměrně dařilo technologickým akciím. Intel posílil o více než 2%, Applied Materials o 3%, Cisco Systems a Sun Microsystems přidaly 1,5%. Dvě třetiny komponentů DJIA posílily, ovšem jen tři společnosti si polepšily o více než 1%. Mezi nejaktivnější tituly se zařadily společnosti PLATO Learning, jejíž akcie se po ohlášení lepších než očekávaných výsledků posílily o 20%, a Sports Authority s více než 6%-ním ziskem.

Retailový prodejce elektroniky Best Buy naopak ztratil na ceně akcií 2% poté, co mu byl snížen rating od FTN Midwest Research z „buy“ na „neutral“ kvůli obavám z nižších tržeb v druhé polovině roku. Ceny ropy zůstaly v pátek prakticky stejné. Ale 43 dolarů za barel vypadá mnohem příznivěji než téměř 50 dolarů, což byla cena ropy minulý pátek.

Je zaděláno na rally? Býci mají hned pět důvodů, proč na tuto otázku odpovědět ANO: Fondy a korporace disponují příliš velkým množstvím hotovosti, kterou budou muset investovat. Ceny ropy se daly na ústup, což může akciový trh výrazně povzbudit. Fed bude sice zvyšovat sazby, ale vše nasvědčuje tomu, že jejich růst bude jen mírný. Výsledková sezóna dopadla poměrně dobře, většina výsledků uspokojila. A konečně výsledky hedgových fondů nejsou letos příliš dobré, fondy budou tak muset předvést ve zbytku roku mnohem lepší výkon.

 V sektoru ropných společností se možná chystá velká událost. Americký gigant ConocoPhillips má velký zájem o balík akcií ruské společnosti Lukoil. Ruská vláda se chystá prodat svůj 7,6%-ní podíl. Společnost ConocoPhillips by údajně chtěla získat až 25%-ní podíl. Balík akcií bude prodán v aukci. Vyvolávací cena by měla být 1,928 miliard dolarů.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

28.06.2005Proventus Finance - souhrn 27.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
28.10.2004Proventus Finance - souhrn 27.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.08.2004Proventus Finance - souhrn 23.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.08.2004Proventus Finance - souhrn 20.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688