Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  26.05.2000 08:23:02

Smažené býčí žlázy

Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.

Vážení hosté,
pan MvDr. Miloš Menhart je člověk, který obohatil český trh o nový druh jatečního skotu známého pod názvem

ČESKÝ ANGUS
(SPECIALIT
Y Z HOVĚZÍHO MASA)

Toto plemeno je známo mezi gurmány na celém světě pro křehkost a jemné mramorování masa v mladém věku. Maso od firma M.I.L.O.S. inc., než je dodáno na trh, zraje 10 dnů v chladírnách. Jídla připravená z masa Angus můžete ochutnat v hotelech Intercontinental, Diplomat, Mariott i karlovarském Puppu a restauracích Pod křídlem a Rikatádo.
Ani naše restaurace nechce být pozadu. Jako aktuální recept Vám přinášíme:

"SMAŽENÉ BÝČÍ ŽLÁZY"

Z dalších jídel tohoto víkendu
budete moci v naší restauraci ochutnat:

na předkrm:

  • Tatarská topinka - topinka s 50g již namíchaného tatarského bifteku
  • Smažené býčí žlázy - jedinečnou pochoutku
  • Uzené kořeněné maso na chlebu s hořčicí a kysaným zelím
  • Koktejlové párky Angus - při skousnutí jenom chřupnou

polévka:

  • Silhovězí vývar "Veverka" - z oháňky, z kuchyní mistrů 30. let

na minutku:

  • Rump steak - steak z roštěné na 150g i 300g
  • T - Bone steak - steak z roštěné a svíčkové na kosti tvaru T na 400g
  • Tatarský biftek s topinkami nebo toasty - na 150g i 300g

hotová jídla:

  • Sladovnický guláš v chlebu

k pivu můžete požvýkat:

jako moučník:

  • Koláč s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Smažené býčí žlázy

Suroviny:

100g Býčí žlázy
100g Mléko
10g Mouka hladká
10g Vejce
10g Strouhanka
30g Olej stolní
Sůl

Postup:
Odblaníme býčí žlázy, dobře vypereme ve vlažné vodě a naložíme je do mléka - minimálně na 12 hodin. Před přípravou je vyjmeme, nakrájíme na plátky, obalíme v tzv. trojobalu (v mouce, vejcích a strouhance). Smažíme zvolna na oleji.
Přejeme dobrou chuť.

Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)
Internet: www.michelska.cz email: michelska@post.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)

Přečtěte si také:

02.12.2021Vydatné lokální recepty: smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou Akademiekvality.cz (Regionální potravina + Klasa)
01.08.2019Smažené dršťky s listovým salátem Hugo Hromas (Ze dvora)
31.10.2001Býčí nálada na Nasdaqu Petr Burda (Fio, burzovní společnost a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688