Smažené býčí žlázy
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.
Vážení hosté,
pan MvDr. Miloš Menhart je člověk, který obohatil český trh o nový druh jatečního skotu známého pod názvem
ČESKÝ ANGUS
(SPECIALITY Z HOVĚZÍHO MASA)
Toto plemeno je známo mezi gurmány na celém světě pro křehkost a jemné mramorování masa v mladém věku. Maso od firma M.I.L.O.S. inc., než je dodáno na trh, zraje 10 dnů v chladírnách. Jídla připravená z masa Angus můžete ochutnat v hotelech Intercontinental, Diplomat, Mariott i karlovarském Puppu a restauracích Pod křídlem a Rikatádo.
Ani naše restaurace nechce být pozadu. Jako aktuální recept Vám přinášíme:
"SMAŽENÉ BÝČÍ ŽLÁZY"
Z dalších jídel tohoto víkendu
budete moci v naší restauraci ochutnat:
na předkrm:
polévka:
na minutku:
hotová jídla:
k pivu můžete požvýkat:
jako moučník:
Smažené býčí žlázy
100g Býčí žlázy
100g Mléko
10g Mouka hladká
10g Vejce
10g Strouhanka
30g Olej stolní
Sůl
Postup:
Odblaníme býčí žlázy, dobře vypereme ve vlažné vodě a naložíme je do mléka - minimálně na 12 hodin. Před přípravou je vyjmeme, nakrájíme na plátky, obalíme v tzv. trojobalu (v mouce, vejcích a strouhance). Smažíme zvolna na oleji.
Přejeme dobrou chuť.
Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)
Internet: www.michelska.cz email: michelska@post.cz
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři