Brněnský řízek
Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKÉ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.
Tento víkend vybíráme
”ŘÍZKŮ A ŘÍZEČKŮ”
a to recept (najdete na konci dokumentu)
"BRNĚNSKÝ ŘÍZEK"
na tento víkend 13.-14. 5. 2000,
pro Vás na oběd nebo večeři připravujeme:
ŘÍZKY A ŘÍZEČKY
- Sladovnický řízek - řízek z roštěné s česnekem, obalený v trojobalu*
- Židovské řízečky - řízečky ze svíčkové s česnekem, obalené trojobalu*
- Řízek mlynáře Ovíska - obalený v mouce, vejcích a ovesných vločkách
- Řízek panímámy z Hudlic - řízek obalený v sýrovém těstíčku
- Řízek "Kačátko" - řízek plněný ananasem a šunkou, obalený v trojobalu*
- Řízek blanických rytířů - plněný nivou a cibulí, obalený v trojobalu*
- Hořovický řízek - plněný vařeným vejcem a šunkou, obalený v trojobalu*
- Brněnský řízek - plněný smaženým vejcem se šunkou a hráškem, obalený v trojobalu*
- Šumavský řízek - z uzené krkovičky, obalený v trojobalu*
- Řízek řezníka Krkovičky - z krkovičky, obalený v trojobalu*
- Řízek "Obláček" - řízek z kuřecích prsíček ve vinném těstíčku
- Řízek po staročesku - kuřecí řízek v bramboráku
- Královský řízek - obalený v trojobalu* a ještě jednou v rozšlehaném vejci
- Řízek "Gordon Bleu" - kuřecí řízek plněný šunkou a sýrem, obalený v trojobalu*
- Řízek "Gurmán" - kuřecí řízek plněný kuřecími játry a anglicou slaninou, obalený v trojobalu*
- Cibulové , Celerové, Cuketové a Baklažánové řízečky
- Bramborový , Vlašský a Vajíčkový salát a jiné přílohy
*) Trojobal je klasický obal v mouce, vejcích a strouhance
Mimo řízků a řízečků, si můžete pochutnat
i na tradičních jídlech naší minutkové kuchyně
nebo na tradičních víkendových jídlech jako jsou:
svíčková na smetaně
vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a zelím.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Táňa a Vráťa Venderovi s personálem
Brněnský řízek
Suroviny:
150g Vepřová kýta (popř. krkovička)
10g Vejce
10g Mouka hladká
10g Strouhanka
20g Olej
Sůl
Pepř mletý
Náplň:
20g Vejce
20g Šunka
20g Hrášek sterilovaný
Postup:
Naklepeme plátky vepřové kýty, osolíme a opepříme. Pak poklademe střed řízků předem připravenou směsí smaženého vejce se šunkou a sterilovaného hrášku. Přehneme na půl a konce opět lehce naklepeme, aby se spojily a přehneme pod vytvořenou kapsu. Obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a smažíme zprudka na oleji.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ” – Michelská 87, Praha 4 – Michle
(5 min od metra Kačerov) Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11, 900 59 949
www.michelska.cz, michelska@post.cz
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři