OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  11.09.2024 17:00:00

Kdo se stane novým generálním ředitelem společnosti VIG Re?

Společnost VIG Re oznámila, že s účinností od 1. ledna 2025 se Tobias Sonndorfer stane generálním ředitelem a předsedou představenstva. V souladu s plánem nástupnictví nahradí tak Johannese Martina Hartmanna. Ten během přechodného období plynule převede většinu svých úkolů na Tobiase Sonndorfera.

Tobias Sonndorfer (43) nastoupil 1. ledna 2023 do VIG Re jako člen představenstva a od 1. února 2024 byl jmenován místopředsedou představenstva. Předtím pracoval 12 let pro Munich Re. Svou kariéru zahájil v roce 2006 jako senior konzultant ve společnosti PWC. „Jsem poctěn, že přebírám roli generálního ředitele ve VIG Re. Velice se těším na možnost posunout VIG Re z její současné, již velmi silné pozice na další úroveň a soustředit se na ambici poskytovat špičkové služby klientům v oblasti zajištění rizik,“ řekl Tobias Sonndorfer.

Tobias Sonndorfer vystřídá Johannese Martina Hartmanna (62), který odejde ze své funkce generálního ředitele a předsedy představenstva na konci tohoto roku. Pan Hartmann se stal členem představenstva VIG Re v roce 2012 a v roce 2013 byl jmenován generálním ředitelem a předsedou představenstva. „Již od prvního dne, kdy Tobias nastoupil do VIG Re, se stal klíčovou osobou při navrhování budoucího strategického rozvoje společnosti s vizí posunout VIG Re na další úroveň. Jsem potěšen, že byl vybrán jako ten, komu předám pomyslnou štafetu,“ dodal Johannes Martin Hartmann.

Kdo je Tobias Sonndorfer

Tobias Sonndorfer, zkušený profesionál v oblasti zajištění, se může pochlubit více než 17 lety odborných znalostí v oblasti finančních služeb a zajišťovacího sektoru. Do VIG Re nastoupil 1. ledna 2023 jako člen představenstva a již 1. února 2024 byl jmenován místopředsedou. V této pozici má řadu odpovědností, zejména dohled nad koordinací strategie společnosti a vedení digitální transformace.

Před svým příchodem do VIG Re pracoval v Munich Re, kde zastával významnou pozici jako Client Management Executive a zodpovídal za regiony jako CEE, SEE, Rakousko, Švýcarsko, Belgie a Lucembursko. Za dobu desetiletého působení v Munich Re zastával klíčové manažerské role pro oblasti tradičních i netradičních zajišťovacích řešení se silným mezinárodním zaměřením. Dříve působil jako konzultant u společnosti PWC v Německu. Pan Tobias Sonndorfer je absolventem OTH Regensburg v Německu a držitelem certifikátu CFA.

„Tobias přináší bohaté zkušenosti z oboru zajišťovnictví, osvědčené obchodní a manažerské dovednosti. VIG Re má velmi dobré postavení k využití tržních příležitostí a jsem přesvědčen, že Tobias společně s managementem úspěšně povede společnost do její další strategické fáze. Jménem skupiny Vienna Insurance Group bych rád vyjádřil naši vděčnost a uznání Johannes Martinu Hartmannovi za jeho vedení firmy jako generálního ředitele během posledních 12 letech. Pod jeho vedením společnost dosáhla důležitého obchodního a strategického postavení na trhu, výborných finančních výsledků a provozní excelence. Zejména si ale VIG Re vybudovala pověst vysoce ceněného obchodního partnera mezi klienty a dalšími zainteresovanými stranami. Johannes Martin byl velmi oddaným a silným lídrem a jsme rádi, že souhlasil s pokračováním ve službách VIG Group v různých neexekutivních rolích,“ uvedl ke jmenování předseda dozorčí rady VIG Re Peter Thirring.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Út 12:13  Jak nahlásit škodu způsobenou povodní? Broker Consulting (Broker Consulting)
Po 19:00  Likvidátoři Kooperativy již vyrazili do zatopených lokalit OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688