mmr.cz (MMR)
Stát  |  15.08.2024 16:37:00

MMR varuje před falešnou cestovní kanceláří expert agency s.r.o


Údajná česká cestovní kancelář expert agency s.r.o., IČO: 17613949, nemá oprávnění k provozování cestovní kanceláře ani pojištění proti úpadku a prokazuje se padělanými dokumenty. Své zájezdy prodává na internetových stránkách dovolenkaprimori.eu. Na podvod upozornil jeden z klientů.

Společnost expert agency s.r.o. nedisponuje a nikdy nedisponovala oprávněním k provozování cestovní kanceláře ani platným, zákonem vyžadovaným pojištěním proti úpadku. Pro zdání větší důvěryhodnosti přitom na vyžádání zasílá klientům pojistku, která domněle prokazuje sjednané pojištění pro případ úpadku cestovní kanceláře. To klienty v případě expert agency s.r.o. uvádí v omyl, že v případě úpadku jim pojišťovna pomůže se zajištěním náhradního ubytování a zajistí repatriaci (návrat do vlasti). Pojištění proti úpadku se vztahuje i na vrácení peněz klientům, kteří na zájezd nenastoupili a zaplatili zálohu nebo celý zájezd. Smlouva, kterou se společnost prokazuje, je ale uzavřená s jinou českou cestovní kanceláří, která s expert agency s.r.o. nijak nespolupracuje. Ministerstvu pro místní rozvoj to potvrdil výhradní zástupce UNIQA pojišťovny pro oblast povinně-smluvního pojištění pro případ úpadku CK ze společnosti Fiducia s.r.o.

Internetové stránky, na kterých společnost expert agency s.r.o. nabízí své zájezdy, jsou ve slovenském jazyce, a můžeme se proto domnívat, že cílem podvodu jsou především občané Slovenské republiky. Varujeme před nákupem jakéhokoliv zájezdu na tomto webu. Uvedená zjištění předáme orgánům činným v trestním řízení.

Je to již druhý podobný případ v letošním roce. Ministerstvo pro místní rozvoj doporučuje všem cestovatelům si před výběrem dovolené vždy ověřit, že cestovní kancelář, od které zájezd kupují, má sjednané povinné pojištění proti úpadku. Jejich seznam je na webových stránkách MMR. Cestovní kancelář pořádající zájezd by rovněž doklad o sjednaném pojištění proti úpadku měla mít na svých webových stránkách. Jestliže klient kupuje zájezd od cestovní agentury, i ta by mu měla na požádání předložit doklad, že pořádající CK, pro kterou prodej zájezdu zprostředkovává, má platnou pojistku proti úpadku.
MMR varuje před falešnou cestovní kanceláří
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Stát:

St   9:45  České učitelské platy pořád nízké Research (Česká spořitelna)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688