Lukáš Kaňok (Kalkulátor.cz)
Finanční rady  |  13.08.2024 08:09:50

Změna dodavatele nemusí znamenat spoustu času a starostí, jde to i jinak


Změnu dodavatele energií řeší každoročně stovky tisíc domácností. Spoustu dalších pak od takového kroku zcela zbytečně odradí jeho zdánlivá složitost. Za změnou dodavatele si představí dlouhé hodiny strávené porovnáváním nabídek nebo komunikací se stávajícím i novým dodavatelem. Ve skutečnosti to přitom takové být vůbec nemusí. Stačí se obrátit na srovnávač, který vyřeší vše potřebné.

Pomoc s výběrem i samotnou změnou dodavatele

Odrazuje vás nejen časová náročnost, ale také představa, že si navzdory vaší snaze nevyberete to nejlepší? Potom pro vás může být srovnávač energií, jako je třeba Kalkulátor.cz, dobrým řešením. Na jediném místě najdete stovky nabídek od desítek různých dodavatelů plynu a elektřiny. Podle své aktuální spotřeby snadno a rychle zjistíte, jakou cenu by vám nabídla konkurence. Navíc se nemusíte bát, že skočíte na líbivé marketingové texty nebo reklamu. Srovnávače jsou nezávislé, nabízejí produkty hned několika společností a s každou spolupracují na podobné bázi, takže nemají důvod některou z nich upřednostňovat. Jen pro vás – třeba právě v případě Kalkulátoru – rovnou odfiltrují nevýhodné nabídky, v tuto chvíli například měsíční nebo spotové ceníky. Své partnery si pak srovnávače vybírají právě i podle klientského přístupu a spolehlivosti, což je další stupeň vaší ochrany. Nabídka je ale v každém případě dostatečně pestrá a u větších srovnávačů zahrnuje desítky partnerů od největších společností až po menší alternativní dodavatele. 

Celý proces porovnání nabídek je velmi snadný. Platí, že čím víc informací srovnávači dáte, tím lepší nabídku můžete získat. Třeba právě Kalkulátor.cz pracuje se skutečnou aktuální spotřebou a poplatky. Do kalkulačky tak bude třeba zadat, kdo vám energie dodává, jak vysoké bylo poslední vyúčtování a jaká byla v posledním měřeném období vaše spotřeba. Spotřebu ani výši poplatků neodhadujte, ale zadejte skutečně pravdivé a co nejpřesnější informace. Díky tomu pak získáte nabídku přesně na míru vašim potřebám. 

Porovnání cen je potom otázkou doslova pár vteřin. Ušetříte tak dlouhé hodiny, které byste strávili procházením jednotlivých ceníků. Ať už se následně rozhodnete jakkoli, můžete si být jisti, že jste udělali vše, co jste mohli, a zvolili to nejlepší řešení, které přesně odpovídá vašim potřebám. U srovnávače se navíc můžete spolehnout i na pomoc se samotnou změnou dodavatele. Ohlídá za vás veškeré termíny i právní náležitosti, od vás už bude stačit jen jeden podpis.

Výhodnější nabídky než v běžných cenících

Hlavní motivací pro změnu dodavatele přirozeně bývá především možná úspora. A není se čemu divit – akviziční ceníky určené pro nové zákazníky mohou mít sazbu za jednu megawatthodinu (MWh) elektřiny klidně o tisíc korun nižší než běžné ceníky pro dlouhodobé zákazníky. Věrnost se tak bohužel v tomto případě skutečně nevyplácí. Ale zpět k možné úspoře, kterou mohou srovnávače ještě zvýšit. Mají totiž přístup k neveřejným nabídkám, které dodavatel na svém webu neuvádí. Je to právě díky uzavřenému partnerství. Získávání nových zákazníků běžně pro dodavatele znamená velké náklady. Proto využívá služeb srovnávačů, kde zákazníkovi pomohou s výběrem – a také se postarají o veškerou komunikaci a přípravu podkladů. Dodavateli odpadá řada úkolů, které by jinak musel řešit. Navíc získá loajální zákazníky, kteří vědí, že si vybrali nejlepší nabídku, jakou jim trh v danou chvíli nabídl. To všechno se pak může promítnout do výhodnější ceny, kterou dodavatel prostřednictvím srovnávače nabídne zákazníkům. Přesvědčte se sami a porovnejte si ceny energií ještě dnes. Třeba si jen potvrdíte, že máte v danou chvíli to nejlepší nastavení – a i to je dobré vědět.

 

 

Lukáš Kaňok

Lukáš Kaňok je zkušený obchodník, jehož profesní kariéra začala v oboru TELCO, kde působil 14 let a nyní již 8 let pokračuje ve světě online srovnávačů cen energií, pojištění a financí. Jeho vášeň a odbornost v oblasti startupů, zejména v sektorech energetiky a financí, ho řadí mezi přední odborníky. Jeho zájem o nové technologie mu pomohl rozvíjet inovativní řešení a strategie pro energetický a finanční obor. V obchodním světě se vyznačuje nejen bohatými zkušenostmi, ale také nadšením a odhodláním k dosažení pozitivních změn v oblasti energetiky a financí. Lukáš je v necelých 50 letech již dědečkem a k tomu navíc vášnivým motorkářem.


Kalkulátor.cz

my počítáme, vy šetříte

Kalkulátor.cz, je srovnávač, který se rozhodl změnit svět. Pomáhá lidem šetřit peníze a orientovat se v turbulentním světě energií, pojištění a financí. Zákazník je pro nás partner, kterému se snažíme ušetřit čas i peníze. Možnosti řešení prezentujeme lidsky a srozumitelně. Naše doporučení v čase hlídáme a v případě lepších možností, zákazníka informujeme o nových možnostech. Našim cílem je dlouhodobý spokojený vztah se zákazníkem. Nic nám neudělá radost víc, než zákazníci, kteří se vracejí a využívají našich služeb ve všech oblastech.

Více informací na https://www.kalkulator.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   8:56  Swiss Life Hypoindex září 2024: Pesimistické předpovědi se naplňují Ing. Jiří Sýkora (Swiss Life Select)
Pá   8:15  Drahé emisní povolenky v roce 2030: Jak ovlivní účty za energie? Tomáš Vrňák (Ušetřeno.cz)
Et 16:21  Mám malou spotřebu elektřiny, vyplatí se mi měnit dodavatele? Lukáš Kaňok (Kalkulátor.cz)
St   8:17  Změny v povinném ručení od října 2024: Co by měli řidiči vědět Martin Thienel (Kalkulátor.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688