Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  24.07.2024 16:35:55

Bude Německo litovat prodeje svých bitcoinů?

V rámci iniciativy nouzového prodeje nedávno německá vláda prodala téměř 50 000 bitcoinů, které zabavila koncem ledna v rámci vyšetřování porušování autorských práv. Ačkoliv zisk z prodeje bitconů mohl za letošního bitcoinového maxima činit 1,5 miliardy dolarů a vzhledem k optimistickým vyhlídkám bitcoinu v budoucnu i více, prodej byl nakonec uskutečněn s o polovinu menším ziskem.

Německá vláda měla příležitost zdvojnásobit zisky z prodeje bitcoinů, kdyby prodej uskutečnila v březnu, během historicky nejvyšší hodnoty bitcoinu. Následný prodej za znatelně nižší cenu přiměl analytiky a nadšence do kryptoměn věřit, že evropská velmoc podcenila potenciál bitcoinu.

Drážďanské státní zastupitelství, které realizovalo prodej v polovině července s výnosem přes 740 milionů dolarů, uvedlo, že rychlý prodej byl motivován dojmem, že hodnota bitcoinu by mohla klesnout. To je ovšem v silném kontrastu s obecně pozitivním konsensem ohledně budoucího vývoje bitcoinu a rychle se objevily signály, že načasování prodeje bylo špatné.

Vývoj ceny bitcoinu
Zdroj: TradingView

Den po prodeji poslední várky zabavených kryptoměn stoupl bitcoin po atentátu na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa o více než 15 %, což bylo doplněno výrazně oživenou likviditou bitcoinového trhu v důsledku masivního prodeje. Takovýto cenový skok odráží silné základy bitcoinu a jeho význam jako aktiva a zdůrazňuje jeho prosperující potenciál k převládajících tržních podmínkách.

Cena bitcoinu zůstala v rozmezí svých maxim po korekci ceny po halvingu, která se ukázala být spíše menší a krátkodobá ve srovnání s cenovými vzorci pozorovanými u předchozích halvingů. Důsledkem růstových faktorů, zejména zvýšeným nákupním tlakem ze strany institucionálních investorů, vzrušením kolem spuštění spotových etherových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech a zvýšenou těžební aktivitu bitcoinu, se ekonomické dopady vzácnosti bitcoinu prohlubují.

To podporuje očekávání, že bitcoin by mohl v příštím roce překročit hranici 100 000 dolarů, a to i přes výrazný růst hlavních altcoinů. Bitcoin zůstává dominantní silou na kryptoměnovém trhu a katalyzátorem jeho trendové trajektorie, což je patrné i z jeho 55% tržní dominance, neboť Bitcoin je mnohými nadále považován za nadčasové a bezpečné aktivum.

Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

St 11:21  Akcioví investoři mají vysoká očekávání Mgr. Timur Barotov (BHS)
Út 10:17  Průměrná mzda (2. čtvrtletí 2024) Miroslav Novák (AKCENTA CZ)
Po   9:05  Letní poklesy na finančních trzích a jak na ně reagovat Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
30.08.2024  Jak využít současnou ekonomiku pro efektivní investování? Radoslav Jusko (Ronda Invest)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688