mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  17.07.2024 20:54:43

Keňa - ICT, elektronika, kyberbezpečnost, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2024/2025

Vytvoření tzv. Digitální dálnice a kreativního průmyslu je jedním z hlavních pilířů ekonomického růstu Keni. Počítá se s vybudováním více než 100 000 km optických vláken v národní síti umožňující rychlé propojení celé země. Důležitým milníkem bude zajištění “last mile County Internet Connectivity” tedy internetového signálu i do nejmenších oblastí. V oblasti kybernetické bezpečnosti rozvoj Forenzní laboratoře Národní policie.

Cílem projektu “Digitální přístup a kreativní ekonomika” je využít informační a komunikační technologie ke zvýšení pracovních příležitostí pro mladé lidi. Zahrnuje zřízení 25 000 bezplatných veřejně přístupných Wi-Fi po celé zemi (JiKonnect Hotspots); zřízení 1 450 školících míst pro veřejnost, inovačních center (digitálních hubů); školení 100 000 mladých lidí ročně prostřednictvím programu Ajira Youth (Ajira Youth) a vybavení 400 škol TVET. Projekt podpory kreativní ekonomiky se zaměřuje na posílení talentu a zaměstnanosti mladých lidí prostřednictvím zřízení 18 dalších studijních míst v jednotlivých okresech. Dále zahrnuje školení pro 5 000 pracovníků v oblasti informační komunikace, uměleckých a tvůrčích činností z největších keňských médií.

Projekt rozvoje infrastruktury a služeb mobilních sítí II. fáze, III a IV zahrnuje připojení infrastruktury a služeb mobilní sítě (3G/4G) v 379 dílčích lokalitách ve 42 okresech.

Projekt připojení k internetu v okrese Poslední míle, fáze IV a V: Projekt je zaměřen na připojení 2 280 veřejných institucí k internetu v provinciích a regionech a poskytování bezpečného, spolehlivého a cenově dostupného širokopásmového připojení, které umožní sdílení informací a služby elektronické veřejné správy.

Cílem projektu Zelená iniciativa v oblasti ICT je podpořit ekologickou ekonomiku a omezit negativní dopady na životní prostředí vznikající v důsledku používání technologií. Odvětví ve spolupráci s Národním úřadem pro správu životního prostředí (NEMA) vytvoří centrum pro nakládání s elektronickým odpadem, které bude sloužit k bezpečné likvidaci elektrického a elektronického odpadu (e-odpad). Kromě toho dojde k modernizaci KBC prostřednictvím zajištění alternativních zdrojů energie tím, že 42 míst bude převedeno z elektrické sítě na solární systém.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688