Export (export.cz)
Export  |  04.06.2024 13:05:00

Čeští výrobci přivezli na kanadský veletrh pivo, pepř, dorty i oleje

SIAL Canada je považován za nejvýznamnější potravinářský veletrh v Kanadě. Do Montrealu se letos vydali také čtyři čeští výrobci, kteří tu své produkty představili v národním stánku.

Česká firma pepper..field dovážející pepř z Kambodže se na veletrhu ocitla mezi TOP 10 nejinovativnějšími výrobci. Foto Shutterstock

Svoji významnou roli v sektoru piva potvrdil Budějovický Budvar, který již řadu let působí na kanadském trhu pod názvem Czechvar. Řada návštěvníků s velkou chutí ochutnala jejich světlý ležák, a to za pomoci výčepního zařízení Lindr, který tak viděli přímo v akci. Již před samotným veletrhem vzbudila velkou pozornost firma pepper..field, která se umístila se svým kampotským pepřem mezi deseti nejvíce inovativními produkty celého veletrhu. Jejich produkt tak byl prezentován nejenom na národním stánku, ale i na odděleném místě určeném pouze pro finalisty této soutěže. Na národním stánku byla zastoupena i společnost Marlenka se svým medovým dortem, který je již dostupný na řadě míst v Kanadě. Veletrh tak umožnil dodatečné zviditelnění produktu v Kanadě a navázaní dalších obchodních vztahů. Společnost Additeq prezentovala svůj unikátní extraktor, kterým dokáže získat extrakty esenciálních olejů. Jejich produkt je určen jak pro domácí použití, tak i například do sektoru gastronomie.

 

Fotogalerie

Na nejnovějším potravinářském veletrhu vystavovali čtyři čeští výrobci. Foto Velvyslanectví ČR v Ottawě

Rozvoj kontaktů i setkání s nákupčími

Společný stánek byl podpořen z projektu na podporu ekonomické diplomacie a financován ministerstvem zemědělství ve spolupráci se zastupitelským úřadem v Ottawě. Účast na veletrhu představovala pro české firmy příležitost dalšího rozvoje obchodních vztahů a kontaktů s kanadskými partnery. Veletrh umožnil prezentovat produkty široké i odborné veřejnosti a získat rozsáhlou síť kontaktů jak na úrovni retailu a distributorů, tak i na úrovni sektoru gastronomie. Jako již tradičně mohly české firmy využít Hosted Buyers Program, který zajistil setkání s jednotlivými nákupčími z Kanady nebo USA. Během veletrhu bylo možné navštívit i řadu doprovodných akcí a seminářů zaměřených na tržní příležitosti v Kanadě, trendy a inovace, marketing nebo označování potravin. Veletrhu se zúčastnilo více než tisíc kanadských a zahraničních vystavovatelů ze 44 zemí a více než 21 tisíc návštěvníků ze 77 zemí. Akce byla vedle prezentace potravinářských produktů zaměřena cíleně i na mléčné výrobky, nápoje nebo obalové materiály. Část plochy veletrhu byla vyčleněna i na prezentaci startupů.

Letošní ročník veletrhu se konal v největším městě provincie Quebec v Montrealu. Právě Quebec je se svými 9 mil. obyvateli druhá nejlidnatější kanadská provincie. Frankofonní část obyvatelstva představuje přibližně 75 % obyvatel, vyznačuje se tak silnou poptávkou po evropských produktech. Pro české exportéry představuje Kanada strategického partnera na severoamerickém kontinentu. Obchodní příležitosti se nabízejí například v sektoru potravin, nápojů nebo moderních technologií. Příští ročník veletrhu SIAL Canada se uskuteční v Torontu v termínu od 29. dubna do 1. května 2025.

Jan Kubačka, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Ottawě

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688