Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  23.05.2024 12:32:30

Passerinvest Group zahájil výstavbu nového administrativního, resp. multifunkčního objektu Hila na pražské Brumlovce. Nabídne kanceláře, obchody i nájemní byty

budova Hila na Brumlovce

Passerinvest Group, jako první v Praze v tomto roce, zahájil výstavbu nového administrativního, resp. multifunkčního objektu Hila na pražské Brumlovce. Nabídne kanceláře, obchody i nájemní byty

Slavnostním poklepáním základního kamene dnes společnost Passerinvest Group symbolicky zahájila výstavbu multifunkčního objektu Hila na Brumlovce v Praze 4. Budova poskytne po svém dokončení na jaře 2027 kombinaci přibližně 20 500 m² kanceláří k pronájmu (2.-8. nadzemní podlaží), 71 nájemních bytových jednotek (9.-15. nadzemní podlaží) a v přízemí obchodní plochy čítající 2 000 m². To vše v rámci jednoho objektu. Budova nabídne také prostorné terasy pro uživatele kanceláří a lodžie s krásnými výhledy pro rezidenty. Budova Hila bude zcela naplňovat ESG strategii společnosti a bude tak vybavena moderními technologiemi, z nichž za povšimnutí stojí mj. například systém chlazení a topení sálavými stropy, který reprezentuje nejmodernější pojetí úpravy vnitřního klimatu. Díky promyšlené kombinaci s plánovanými tepelnými čerpadly se bude jednat o vysoce efektivní a provozně ekonomické řešení. Za architektonickým ztvárněním projektu stojí renomované studio Aulík Fišer architekti, dodavatelem stavby je společnost Gemo. Majitelem a investorem stavby je Koncern Passerinvest.

„Dva roky se pro volný trh nezačala v Praze stavět významnější kancelářská budova. Proto děkuji Pánu Bohu, že nám dal odvahu jít proti proudu a začít. Výstavba objektu Hila má další důležitost i v tom, že po řadě rekonstrukcí, rezidenčním projektu a neziskových budovách se staví na Brumlovce opět signifikantní kancelářská budova, byť s multifunkčním přesahem. Kombinací hlavní funkce moderních kanceláří a nájemního bydlení v rámci jedné, a přitom dostatečně velké budovy, se v této oblasti stáváme opět jakýmisi průkopníky trhu. Pevně věřím, že si tento velkorysý koncept najde své spokojené zákazníky, “ říká Radim Passer, zakladatel a CEO společnosti Passerinvest Group.

„Vnímáme, že se nová výstavba administrativních ploch zastavila, a přitom poptávka po nových kancelářských prostorách, které i do budoucna splní vysoké soudobé požadavky uživatelů rozhodně nemizí, o bytech ani nemluvě. Proto, jakkoli se v případě projektu Hila jedná o tzv. spekulativní výstavbu, jsme pevně přesvědčeni, že se nám kapacity objektu podaří rychle naplnit. Passerinvest Group je v letošním roce první společností v Praze, která výstavbu projektu tohoto druhu zahájila a jsem nadšen, že i touto stavbou můžeme přispět pražskému trhu takto neotřelým konceptem, který přinese řadu ekonomických a sociálních výhod a firmy, které se rozhodnou u nás mít své sídlo nebo pobočku, tak dopřejí svým zaměstnancům mix prvotřídních kanceláří, zdravého prostřední, služeb v parteru, relaxu na střechách, ale i plnou občanskou vybavenost Brumlovky. Když totiž budete pracovat v budově Hila a možná i bydlet, tak máte vše potřebné pro život pěkně při ruce v rámci jednoho objektu,“ doplňuje Eduard Forejt, ředitel rozvoje a obchodu Passerinvest Group, a.s.


Budova Hila vyrůstá na rohu ulic Vyskočilova, Želetavská a Jemnická. Druhé až osmé nadzemní podlaží bude tvořit kancelářská část doplněná o zelené střešní terasy, vhodné pro práci i relaxaci a deváté až patnácté nadzemní podlaží budou zaujímat nájemní byty s lodžiemi. Součástí přízemí budou obchodní jednotky přístupné jak z okolních ulic, tak z příjemné obchodní pasáže. Čtyři podzemní podlaží pak poskytnou přibližně 420 parkovacích míst určených výhradně nájemcům budovy, včetně příprav nabíjecích stanic pro elektromobily . Plánované dokončení kancelářské části je odhadováno na konec roku 2026 a s úplným dokončením stavby, včetně rezidenční části, se počítá na jaro roku 2027.

„Jakkoli zájem o mixed-use projekty v České republice roste, oproti zbytku Evropy jich u nás vzniká stále poskromnu. Důvodem jsou především zdlouhavé schvalovací procesy, které u nás zpravidla trvají roky, a tak žel development reaguje na změny společenské poptávky se značným zpožděním,“ dodává Eduard Forejt.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688