Freedom24 (Freedom24)
Akcie ve světě  |  14.05.2024 14:23:38

Tři předražené akcie, které mohou čelit tržní korekci

Pro investory je určení, které akcie jsou možná předražené a hrozí jim korekce, klíčové. Pokud jsou akcie předražené, tak existuje riziko, že tržní cena nedokáže odrazit skutečnou hodnotu společnosti nebo aktiva. Poté může dojít ke změně situace na trhu a ten se začne korigovat, tak dochází k poklesu hodnoty akcií a ztrátě investic.

Jedním z hlavních široce využívaných ukazatelů v technické analýze k posouzení překoupenosti je index relativní síly (RSI). Když úroveň RSI vzroste nad 70, obvykle to znamená, že se akcie mohly stát překoupenými, a naznačuje to možnost stažení cen.

Podívejme se na tyto tři akcie, u kterých si provedeme technickou analýzu RSI a fundamentální analýzu pro posouzení jejich stavu:

1. Wells Fargo & Company (WFC)

- Analýza RSI: Při kontrole úrovní RSI u společnosti WFC bylo zjištěno, že došlo k překročení hodnoty 70, což tedy naznačuje překoupenost.

- Fundamentální analýza: Při pohledu na fundamentální analýzu společnosti WFC je zřejmé, že akcie již možná vyčerpaly svůj růstový potenciál, a to na základě průměrné cílové ceny investičních bank ve výši 62 dolarů (méně než 2% růst). Vzhledem k nedávnému oživení finančního sektoru a vlastním restrukturalizačním snahám společnosti WFC je pravděpodobné, že velká část pozitivního sentimentu již byla zohledněna.

- Závěr: Pokud zkombinujeme technickou a fundamentální analýzu tak se zdá, že společnost WFC je překoupená a potenciálně ji čeká korekce trhu.

2. Raytheon Technologies Corporation (RTX)

- Analýza RSI: Úroveň RSI společnosti RTX rovněž překročila hranici 70, což signalizuje překoupenost.

- Fundamentální analýza: Přestože se jedná o významného hráče v leteckém a obranném průmyslu, výkonnost akcií RTX možná překonala její fundamentální potenciál růstu, přičemž akcie dosáhly průměrné cílové ceny od investičních bank na úrovni 100 dolarů. Vzhledem k výkyvům ve výdajích na obranu a skutečnosti, že akcie již solidně posílily v důsledku nedávného nárůstu geopolitického napětí na Blízkém východě, může být současné ocenění společnosti RTX nadhodnocené.

- Závěr: Technické i fundamentální ukazatele naznačují, že akcie RTX mohou být nadhodnocené a že je čeká korekce.

3. Pioneer Natural Resources (PXD)

- RSI analýza: Stejně jako u ostatních zmíněných akcií, i u PXD vzrostla úroveň RSI nad 70, což naznačuje potenciální nadhodnocení.

- Fundamentální analýza: Osud PXD, klíčového hráče v energetickém sektoru, je často ovlivňován výkyvy cen ropy. Akcie navíc dosáhla i svých cílových cen. Nedávné oživení cen ropy v souvislosti s geopolitikou sice podpořilo akcie PXD, je však zásadní posoudit, zda je tento růst udržitelný, zejména s ohledem na širší dynamiku trhu a faktory poptávky spojené s fosilními palivy.

- Závěr: Vzhledem ke kombinaci překoupených úrovní RSI a potenciálních fundamentálních omezení růstu může být PXD připravena na tržní korekci.

Závěrem lze říci, že na základě ukazatelů technické analýzy, jako je RSI, a úvah o fundamentálním potenciálu růstu se společnosti WFC, RTX a PXD jeví jako kandidáti na tržní korekci. Investoři by měli být obezřetní a před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí provést další průzkum.

 

Komentují finanční analytici investiční platformy a aplikace provozované společností Freedom24

Freedom24

Freedom24 je mezinárodní online makléř, který zajišťuje klientům vše potřebné pro úspěšné investice - přímý přístup na největší akciové světové burzy, profesionální analytiku cenných papírů a komfortní obchodní aplikaci. Freedom24 je dceřinou společností mezinárodní investiční skupiny Freedom Holding Corp. a akcie holdingu se obchodují na americké burze Nasdaq.

Oficiální zastoupení a zprostředkovatelé společnosti se nachází na Kypru, v Německu, Španělsku, Polsku, Francii, Řecku a nově také v Nizozemsku, Itálii, Rakousku a Bulharsku. Jednoduchá investiční aplikace a platforma Freedom24 je od června 2021 dostupná i českým a slovenským uživatelům.

Více informaci na: https://lp.freedom24.com/cs/begin

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688