Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.05.2024 12:32:00

Tři americké akcie, které by mohly po výsledcích tento týden zaznamenat velké pohyby

Výsledková sezóna se chýlí ke konci, ale ještě zbývají reporty několika firem, které by s sebou mohly přinést velké pohyby – oběma směry. Tento týden zveřejní své výsledky padesát pět firem z indexu S&P 500, včetně Disney a Uberu. Do pondělního rána odreportovalo svá čísla více než 80 % společností z indexu S&P 500 a téměř 80 % z nich překonalo očekávání trhu. V této souvislosti CNBC Pro vybrala akcie s tržní kapitalizací vyšší než 1 miliardu USD, které by na základě obchodní aktivity na trhu opcí mohly po výsledcích zaznamenat prudké pohyby nahoru nebo dolů:

 

TICKER AKCIE OČEKÁVANÝ POHYB (%) VÝSLEDKY
UPST Upstart Holdings 18.90% 7. května (úterý)
LYFT Lyft 15.30% 7. května (úterý)
SEDG Solaredge Technologies 14.90% 8. května (středa)
RIVN Rivian Automotive 14.20% 7. května (úterý)
AFRM Affirm Holdings 13.80% 8. května (středa)
TOST Toast 12.70% 7. května (úterý)
BMBL Bumble 12.10% 8. května (středa)
RBLX Roblox 12.00% 9. května (čtvrtek)
U Unity Software 12.00% 9. května (čtvrtek)
RDDT Reddit 11.70% 7. května (úterý)
HOOD Robinhood 11.50% 8. května (středa)
DBX Dropbox 10.50% 9. května (čtvrtek)
SHOP Shopify 10.10% 8. května (středa)
ARM Arm Holdings 9.80% 8. května (středa)
DDOG Datadog 9.70% 7. května (úterý)
TWLO Twilio 9.60% 7. května (úterý)
CROX Crocs 9.10% 7. května (úterý)
CART Instacart (Maplebear) 8.80% 8. května (středa)
WBD Warner Bros. Discovery 8.50% 9. května (čtvrtek)
TRIP TripAdvisor 8.10% 7. května (úterý)
Zdroj: CNBC
Upstart Holding by po výsledcích tento týden mohl zaznamenat největší pohyb, a to téměř o 19 %. Akcie této firmy na osobní půjčky včera před výsledky vzrostly více než o 6 %, ale za letošek jsou stále o více než 37 % níže. Navzdory pondělnímu růstu u ní má většina analytiků oslovených LSEG rating „prodat“ a očekává se, že akcie propadnou o dalších 23 %.

Jedním z těchto medvědích analytiků je i Mihir Bhatia z Bank of America, který minulý měsíc obnovil pokrytí s podprůměrným ratingem. Podle Bhatiy je náskok společnosti v umělé inteligenci a její model financování diskutabilní. Akcie jsou podle něj s těmito nezodpovězenými otázkami příliš drahé, zejména pokud uvážíme prémiové ocenění ve srovnání s ostatními. „Myslíme si, že Upstart musí překonat mnoho překážek, aby znovu získal důvěru investorů a věřitelů,“ napsal Bhatia klientům.

upstart

Do seznamu se dostaly také akcie společnosti Lyft. Podle opčního trhu by se Lyft mohl pohybovat o více než 15 % oběma směry. Letošní rok byl pro Lyft zatím dobrý – akcie vzrostly o více než 16 %. Průměrný analytik dotázaný LSEG má však u této akcie rating „držet“ s cenovým cílem, který naznačuje, že akcie během příštího roku klesnou o 4,5 %.

Analytik Jefferies John Colantuoni koncem minulého měsíce řekl, že doufá, že se mu podaří lépe nahlédnout do relativní výkonnosti této společnosti v oblasti sdílených jízd, protože udržení podílu na trhu je „nezbytné pro dlouhodobý ziskový příběh“. Colantuoni, který má u Lyftu také rating „držet“, řekl, že pokud tato kalifornská společnost učiní znepokojivé komentáře o budoucím podílu na trhu, růst akcií by mohl po výsledcích vyprchat. "Máme pocit, že investoři očekávají, že LYFT dodá v 1Q/2Q lepší čísla díky vyšším objednávkám, než se očekávalo, i když nedávné akciové ztráty (leden/únor) by mohly naznačovat podstatné zpomalení v druhém kvartálu," sdělil klientům.

lyft

Obchodníci budou sledovat také Warner Bros. Discovery, který by mohlo udělat 8,5% změnu. Jeho akcie se v roce 2024 propadly téměř o 30 %. Po tomto výprodeji ale Wall Street čeká návrat. Analytici mají v průměru u této akcie rating „nakupovat“ a cenový cíl, který naznačuje, že akcie mohou v příštích 12 měsících vzrůst o více než 65 %.

Jessica Reif Ehrlich z Bank of America je jednou z těch, kteří věří, že tato akcie zamíří nahoru. Tato analytička, která má u WBD rating „nakupovat“, poukázala na pozitivní trend přímého prodeje spotřebiteli jako na důvod k růstu. Přímý prodej spotřebitelům a vlna obsahu může „v roce 2024 podpořit růst“. Když se podíváme dále než na letošní rok, může růstu pomoci momentum u studiového segmentu. "Nadále věříme, že WBD má přesvědčivý sortiment aktiv a současné valuace považujeme za nenáročné," napsala minulý měsíc klientům.

wbd

Zdroj: CNBC

 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688