Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  10.05.2024 13:59:00

Hradec Králové - Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

Během dnešního dne bylo otevřeno nově zrekonstruované hřiště v blízkosti kempu Stříbrný rybník. Využívat jej bude možné pro celou řadu sportů jako například basketbal, florbal, volejbal. Během následujících měsíců by navíc mělo být propojeno lávkou se samotným areálem. Ani o další novinky nebude v kempu nouze, společnost Městské lesy zde například chystá domky v korunách stromů nebo chatky nad vodou.
Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc
 

 
 

„O trávení volného času v kempu Stříbrný rybník je stále větší zájem, proto je třeba neustále zlepšovat nabídku pro návštěvníky. Novinkou, která je letos čeká jako první, je zmodernizované multifukční hřiště, které lze využívat na různé druhy sportů. Hřiště je rozvrhnutím a vybavením ideální pro basketbal, volejbal nebo florbal, zahrát si tu ale bude možné i tenis nebo nohejbal,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast sportu Miroslav Hloušek. Do využívání hřiště se už nyní chystá zapojit řada hradeckých sportovních klubů. „Víme například, že hradečtí basketbalisté, Královští sokoli, zde už plánují několik tréninků i nábor nových členů,“ dodává náměstek Hloušek.

Hřiště je umístěno v blízkosti kempu Stříbrný rybník, a stejně jako kemp je ve správě společnosti Městské lesy Hradec Králové. V místě se původně nacházela zanedbaná chatka Osada a staré hřiště s nevyhovujícím povrchem i vybavením. „Naším cílem bylo vybudovat moderní a plně funkční hřiště v příjemném prostředí. Došlo proto na opravu okolních chodníků, úpravu plotů a blízkého okolí hřiště. Původní chatka byla zrekonstruována. Nyní je zde příjemné zázemí s kuchyňským koutem a sociálním zařízením, v horní části je možnost přenocování pro pět až šest osob. Chatku si lze pronajmout i na soukromé akce,“ popisuje ředitel Městských lesů Milan Zerzán. Hřiště získalo nový modulový povrch a drenáž. Právě tato část byla zaplacena z dotace od společnosti ČEZ.

„Hřiště plánujeme půjčovat zdarma, ale s nutností předchozí rezervace. Primárně jsme jej nabídli školám a sportovním klubům, které jej začnou brzy využívat,“ dodává ředitel Zerzán. Celkově vyšla rekonstrukce na téměř 1,2 milionu korun bez DPH. Polovina této akce byla hrazena prostřednictvím dotace, 490 tisíc ze společnosti ČEZ, 90 tisíc z Královéhradeckého kraje a dalších 90 tisíc korun z rozpočtu města. V následujících měsících by měla hřiště s areálem kempu propojit nová lávka. Zatím je vše ve stavu příprav.

Vedle této novinky se v kempu Stříbrný rybník uskutečnily další změny. Mezi nimi jsou třeba nové areálové prvky jako esíčkové lavičky vedoucí až do vody, také nabíjecí stanice a myčka na jízdní kola. „Na léto také plánujeme vybudovat domky v korunách stromů. Budou v odlehlejší části kempu, kde poslouží primárně jako noční pozorovatelny zvěře. Velkou novinku připravujeme na příští sezónu, a to chatky nad vodou, kde budou k dispozici i mola. Během letošního léta chceme vyřešit inženýrské sítě, samotnou výstavbu bychom chtěli zahájit ještě na podzim,“ doplňuje ředitel Zerzán.


Kateřina Rohlíčková

tisková mluvčí

 
Zodpovídá: Ing. Petr Vinklář
Vytvořeno / změněno: 10.5.2024 / 10.5.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Po 21:46  Na jeden den se otevře Kantorova vila Jablonec nad Nisou (mestojablonec.cz)

Přečtěte si také:

14.09.2022V Hradci Králové je nové hřiště pro streetball Hradec Králové (hradeckralove.org)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688