mpo.cz (MPO)
Ze světa  |  06.05.2024 15:55:00

Asiawater - odhadovaný exportní potenciál je téměř 51,5 milionů

Veletrh ASIAWATER představuje významnou platformu pro vodní a odpadové hospodářství v regionu JV Asie. Ústředním tématem letošního, již 13. ročníku byla „Voda a klimatická změna: Inovace pro odolnost“. Celá akce se konala v Kuala Lumpur, centru Malajsie.

Mezi vystavovateli byla poprvé zastoupena formou oficiální účasti i Česká republika. Díky podpoře Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vystavovalo na společné expozici celkem 6 českých firem společně s iniciátorem Českou vodárenskou aliancí:

ABO valve, s.r.o., CINK Hydro – Energy k.s., HP trend, s.r.o., IPR Aqua, s.r.o., VAPO, spol. s r.o. a Zikmund electronics s.r.o.


Při příležitosti české oficiální účasti Ministerstvo zahraničních věcí ČR, zastoupené Velvyslanectvím České republiky v Kuala Lumpur, ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR zorganizovalo akci PROPED formou semináře s cílem podpořit česko-malajské obchodní vztahy.

Organizace a moderování akce se ujal Milan Dostál, obchodní rada místního Českého velvyslanectví. Dne 22. dubna 2024 se v hotelu Mandarin Oriental, Kuala Lumpur společně s českým velvyslancem Jurajem Koudelkou a manažerkou MPO Vladimírou Formanovou, sešli všichni čeští vystavovatelé s pozvanými obchodními partnery soukromého i veřejného sektoru – těmi stávajícími i potenciálními. Hlavním bodem programu bylo 7 prezentací výše uvedených firem za účasti Dr. Ir. Ts. Hj. Mohmada Asari Dauda, prezidenta The Malaysian Water Association, která měl během následujícího dne hlavní proslov při Opening Ceremony ASIAWATER. Při této příležitosti obdržel Pavilon České republiky čestné ocenění.

Dr. Ir. Ts. Hj. Mohmada Asari Daud uvítal přítomnost českých firem a sdělil, že prezentované technologie českých firem mají potenciál pozvednout úroveň poskytovaných služeb v tomto sektoru v Malajsii.

Veletrh ASIAWATER probíhal 23.–25. dubna 2024. Při příležitosti zahájení veletrhu proběhlo na českém stánku oficiální slavnostní zahájení formou číše vína a následovala významná návštěva, Tuana Haji Akmal Narsullaha bin Mohd Nasira, náměstka ministra z Ministry of Energy Transition and Water Transformation, v doprovodu zástupců Malaysian Water Association a zástupců Malaysian Investment Development Authority.

Jaroslav Ducháč, CEO společnosti VAPO, spol. s r.o, k veletrhu řekl: „Naše společnost se veletrhu zúčastnila už potřetí, ale poprvé v rámci ČOÚ za podpory MPO. Tento ročník pro nás měl zatím největší význam, protože šlo o účast na stánku ČR, který byl viditelnější a lépe propagován, než když jsme vystavovali samostatně. Region Malajsie a okolních států má v tomto odvětví potenciál a má smysl tuto účast podpořit i v roce 2026.“

„Velmi oceňujeme naši účast na společném českém stánku na veletrhu AsiaWater v Kuala Lumpuru v Malajsii jako významný krok při našem pronikání na rozvíjející se asijské trhy. Nová tlačná kamera TechWorm S, kterou jsme zde představili, i náš další sortiment zde vzbudili velký zájem a navázali jsme kontakty s řadou perspektivních partnerů i koncových zákazníků z Malajsie, Singapuru, Indonésie, Filipín, Thajska, Vietnamu, Číny, Indie nebo Pákistánu. Ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu i realizační firmy MAEP byla společná česká expozice výborně připravena a realizována včetně značné publicity. Cenné kontakty a informace nám přinesl také seminář, který v předvečer výstavy uspořádalo v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpuru za účasti vrcholných představitelů vodárenského sektoru Malajsie a dalších zemí. Oceňujeme také zapojení a účast CzechTrade a exportní aliance Czech Water Alliance. Tato vydařená akce je skvělým příkladem, jak by měla podpora českých firem při pronikání na zahraniční trhy vypadat,“ uvedl Michal Neumann, Business Development Manager společnosti Zikmund electronics.

Lenka Gacíková, obchodní ředitelka společnosti HP trend, s.r.o, se k veletrhu vyjádřila následujícími slovy: „Veletrhu ASIAWATER jsme se účastnili poprvé a splnilo to naše očekávání. S ČOÚ na výstavách a veletrzích podpořenými MPO máme už zkušenosti a vždy nabízí vysokou přidanou hodnotu, např. skrze dobrou propagaci účasti českých firem. Potenciál JV Asie ve vodohospodářském sektoru je značný. Konkrétní výsledky z účasti na ASIAWATER budou zřejmé až po delší době, ale už teď můžeme říct, že jde o výbornou zkušenost a cenné přiblížení se k poptávce zdejšího trhu. Rádi se v budoucnu účastníme i dalších případných veletrhů v tomto regionu.“


Galerie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688