Lidé (Lidé)
Lidé  |  07.05.2024 14:56:13

SAP prodloužil smlouvu s generálním ředitelem Christianem Kleinem

Společnost SAP dnes oznámila prodloužení smlouvy s generálním ředitelem a členem představenstva Christianem Kleinem (44) o tři roky, tedy do konce roku 2028.

Christian Klein

SAP rovněž posílil Kleinovu pozici a učinil ho předsedou představenstva, kde dosud zastával funkci mluvčího. V roce 2018 se Klein stal členem představenstva, od října 2019 zaujmul sdílenou roli generálního ředitele a v dubnu 2020 ho SAP jmenoval jediným generálním ředitelem společnosti.

„Christian Klein ve své funkci generálního ředitele vytrvale řídil transformaci SAP v cloudovou společnost,“ uvedl profesor Hasso Plattner, předseda dozorčí rady SAP. „Rád bych Christianu Kleinovi poděkoval za jeho mimořádný přínos k úspěchu společnosti SAP. Prodloužením jeho smlouvy a posílením jeho pozice dáváme jasně najevo důležitost jeho role v probíhající transformaci SAP. Pevně věříme, že tento krok je základem pro další růst společnosti ve vysoce dynamickém IT odvětví.“

„Rád bych poděkoval dozorčí radě společnosti SAP za důvěru, kterou mi projevila. Těším se na pokračování naší spolupráce s kolegy z představenstva, zaměstnanci, partnery, zákazníky a investory,“ řekl Klein. „Společně jsme v uplynulých třech a půl letech úspěšně realizovali naši strategii a je mi ctí vést SAP na cestě k pozici jedničky na trhu s podnikovými aplikacemi a využitím umělé inteligence v byznysu.“

Klein zahájil svou kariéru v SAP v roce 1999 jako student. Ve společnosti zastával různé pozice včetně finančního ředitele SAP SuccessFactors nebo ředitele controllingu. V roce 2016 ho SAP jmenoval provozním ředitelem. V této roli Klein působil až do roku 2021.


SAP je světovým lídrem v oblasti podnikových aplikací a umělé inteligence pro byznys a nachází se na pomezí technologií a podnikání. Více než padesát let se organizace spoléhají na SAP, aby jim pomohl dosahovat výjimečných výsledků prostřednictvím integrace klíčových podnikových procesů zahrnující finance, nákup, lidské zdroje, řízení dodavatelských řetězců nebo vztahy se zákazníky. 

V České republice zaměstnává SAP přes 3 000 lidí a patří mezi největší IT zaměstnavatele. Management společnosti tvoří ze 45 % ženy, v celkovém počtu zaměstnanců se jedná o 50 %. Celosvětově využívá řešení SAP 99 ze 100 největších společností (Fortune 500) a zákazníci SAP vytváří 87 % světového obchodu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688