Lidé (Lidé)
Lidé  |  07.05.2024 15:36:43

Olomouckým tvarůžkům pomáhají „vyzrálé“ personální posily

Ve společnosti A. W., výrobci tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky, již funguje naplno klíčový tým manažerských posil. Generálního ředitele Michala Pavelku doplnil na podzim 2023 vedoucí kvality Rastislav Mikuška a začátkem roku 2024 pak Leoš Kalandra jako vedoucí obchodu a marketingu. Všichni zkušení manažeři tak mají za sebou první společný kvartál.

Řízení společnosti A. W., která vyrábí a dodává na trh jediný původně český zrající sýr Olomoucké tvarůžky, má od podzimu 2022 na starosti Ing. Michal Pavelka (46 let). Za sebou má více než 20leté zkušenosti na manažerských pozicích v potravinářské branži. Současný generální ředitel společnosti A. W., se sídlem a výrobním závodem v Lošticích u Olomouce, dříve působil ve společnostech Eurest, TRUMF International nebo Palírna u zeleného stromu. Michal Pavelka vystudoval obor marketing, ekonomika a management na Univerzitě Tomáš Bati ve Zlíně. Hovoří anglicky a německy a mezi jeho zájmy patří sport, hudba, cestování a seberozvoj.

Michal Pavelka

„Poptávka po Olomouckých tvarůžcích převyšuje naše současné výrobní kapacity. Strategickou investicí, kterou v současné době připravujeme, je vybudování nových výrobních prostor. Umožní nám to do budoucna navýšit výrobní kapacity o přibližně 70 % s rezervou na další případné rozšíření,“ uvádí Michal Pavelka, generální ředitel a CEO společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Dohled nad kvalitou sýru, jehož historie se traduje až do 15. století, převzal od podzimu 2023 nový vedoucí kvality Ing. Rastislav Mikuška, Ph.D. (48 let). Po ukončení vysokoškolského a postgraduálního vzdělání (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre) působil v oblasti potravinářství více než 20 let. Začínal pracovat v úseku výroby a postupně přešel k řízení kvality. Pracoval v potravinářských provozech společností HYZA, Ilavský spol s.r.o. nebo Berto spol s.r.o. Hovoří anglicky a rusky a ve svém volném čase se věnuje zejména cestování a turistice, poznávání nových míst a lidí.

Rastislav Mikuška

„Našim cílem je dodávat Olomoucké tvarůžky jejich konzumentům i zpracovatelům vždy v perfektní kondici a optimální fázi zralosti. Je to závazek, který výrobu tohoto unikátního zrajícího sýra provází již téměř 150 let. Proto je pro mě velkou ctí, že můžu být u toho a hlídat kvalitu této gastronomické legendy,“ říká Rastislav Mikuška, vedoucí kvality společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

Vedoucím obchodu a marketingu Olomouckých tvarůžků, které mohou od roku 2010 využívat chráněné označení původu, je od ledna 2024 Ing. Leoš Kalandra, MBA (47 let). Na vedoucích pozicích v marketingu a obchodu ve společnostech BGS LEVI Czech, TRUMF International nebo EMOS strávil přes 20 let. Leoš Kalandra absolvoval management výrobních systémů na Vysokém učení technickém v Brně a strategický management na Cambridge Business School. Hovoří anglicky a rusky a ve svém volném čase se věnuje zejména turistice a rodině.

Leoš Kalandra

„Chceme stále víc oslovovat mladou spotřebitelskou generaci, kterou můžeme zaujmout například netradičnímu úpravami tvarůžků nebo důrazem na výživové a fitness benefity jejich konzumace. Našim cílem je i postupné rozšiřování sítě vlastních prodejen, které slouží jako „výkladní skříň“ našeho sortimentu a nabízí zákazníkům nejen celý bohatý sortiment Olomouckých tvarůžků, ale i další pochutiny z nich vyrobené,“ říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.


Výroba Olomoucký tvarůžků na Hané je doložena již na přelomu 15. a 16. století. Od roku 1876 se Olomoucké tvarůžky vyrábí v Lošticích. Manufakturní výrobu založil Josef Wessels s manželkou. Název současné společnosti A. W. spol. s r. o. získala firma podle Aloise Wesselse (syna zakladatelů) v roce 1897 a do roku 1914 se stala největším výrobcem tvarůžků. V roce 1930 byla realizována velká přestavba a rozšíření tvarůžkárny na moderní výrobnu pod vedením Karla Pivného (zeť Aloise Wesselse).

V roce 1991 byla tvarůžkárna v restituci vrácena potomkům původních majitelů. K zásadní obměně technologického zařízení ve výrobě došlo v roce 1997. Evropská komise udělila v roce 2010 Olomouckým tvarůžkům chráněné označení původu. V roce 2014 bylo otevřeno nové Muzeum Olomouckých tvarůžků v Lošticích jako jediné muzeum svého typu v České republice.

V současné době společnost A. W. spol. s r. o. zaměstnává okolo 180 lidí, každoročně vyrobí přibližně 2 200 tun tvarůžků ve více než třiceti tvarových, chuťových a hmotnostních variantách a provozuje čtyři podnikové prodejny v Lošticích, Olomouci, Brně a Ostravě.

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu a jsou charakteristické nezaměnitelnou chutí a typickou vůni. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná syřidla, barviva, aromata ani stabilizátory, takž se hodí i pro bezlepkovou dietu. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a díky malému obsahu tuku mají nízkou energetickou hodnotu. Olomoucké tvarůžky jsou jediný původní český sýr a jsou řazeny mezi zrající stolní sýry.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688