pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  19.04.2024 00:00:00

Lanškroun připravuje stavbu sportovní haly. Mohly by ji využívat i krajské střední školy

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a radní pro oblast školství Josef Kozel jednali s vedením města Lanškroun o záměru na vybudování městské sportovní haly v předpokládané hodnotě 120 milionů korun. Ta by potenciálně mohla sloužit také středním školám zřizovaným krajem pro výuku tělesné výchovy.

„Město Lanškroun připravuje vybudování městské sportovní haly, na kterou by rádo získalo dotaci z Národní sportovní agentury či Operačního programu Životní prostředí. Pro nás by se mohlo jednat o projekt, který by mohl být využitelný také pro naše střední školy z hlediska výuky tělesné výchovy. Ve městě zřizujeme tři střední školy, z nichž například gymnázium nemá vůbec svoji vlastní tělocvičnu, a proto se nám spolupráce s městem na tomto projektu jeví s ohledem na finance jako velmi rozumná. O dalším postupu budeme s městem jednat až po známosti realizační ceny, která je nyní dle projektu předpokládána ve výši 120 milionů korun, a také podle výsledku dotačního řízení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle radního pro oblast školství Josefa Kozla je správným řešením spojit síly obou samospráv. „Požadavky našich škol na modernizaci infrastruktury pro výuku tělesné výchovy vnímáme a v minulosti jsme již o tomto tématu hovořili s vedením města. Je velmi rozumné, abychom se bavili o spolupráci na projektu, který připravuje město, protože v dopoledních hodinách by mohla být hala využívána pro tělesnou výchovu a v odpoledních hodinách pro sportovní kluby a veřejnost. Tím by se samozřejmě zvýšila využitelnost a ekonomika provozu,“ řekl radní Josef Kozel.

Starosta města Radim Vetchý s místostarostou Milošem Smolou představili vedení kraje také další velký městský projekt, kterým je vybudování koupacího biotopu v bezprostřední blízkosti Dlouhého rybníka. „Dlouhodobě jsme hledali cestu, jak řešit čisté koupání, po kterém se každou sezónu v lokalitě lanškrounských rybníků volá. Rybník Dlouhý slouží jako chovný se vším, co k tomu patří. Naším zadáním bylo, že chceme areál blízký přírodě, protože sousedí s nedalekou přírodní rezervací. Proto v rybníce vybudujeme sypanou hráz s tím, že vznikne přes dva tisíce metrů čtverečních koupání. Kolem areálu také vybudujeme stezku, zrekonstruujeme restauraci a vyřešíme parkoviště,“ uvedl starosta města Radim Vetchý.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688