mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  12.04.2024 16:51:00

Festival krátkých filmů Evropské unie

Festival krátkých filmů Evropské unie

12.04.2024 / 13:34 | Aktualizováno: 12.04.2024 / 16:51

Již po jedenácté se v Ottawě koná Festival krátkých filmů EU. Proběhne v Arts Court Theatre v dnech 3. a 4. května. Český krátký film Zuza v zahradách se bude promítat v rámci sekce filmů vhodných pro děti v sobotu 4. května od 16:00 hodin.

Velvyslanectví vás srdečně zve na 11. ročník Festivalu krátkých filmů Evropské unie, který proběhne ve dnech 3. a 4. května 2024 v ottawském Arts Court Theatre, 2 Daily Ave.

Festival pořádá Kanadský filmový institut ve spolupráci s Delegací EU v Kanadě a jednotlivými členskými státy EU. Letošního ročníku se účastní 22 států. Promítání jejich 22 filmů je rozděleno do tří samostatných programů:

"(Mis)Communication" v pátek 3. května od 19:00 hodin představí filmy z Itálie, Irska, Finska, Estonska, Řecka, Rakouska, Slovinska, Rumunska s ochutnávkou jejich kuchařských specialit či nápojů od 18:00 hodin.

"(Mis)Fit" v sobotu 4. května od 16:00 hodin představí filmy vhodné pro děti z Belgie, Bulharska, Maďarska, České republiky a Kypru s ochutnávkou jejich kuchařských specialit či nápojů od 15:00 hodin.

"(Mis)Connection" v sobotu 4. května od 19:00 hodin představí filmy z Dánska, Švédska, Německa, Litvy, Francie, Chorvatska, Lotyšska a Polska s ochutnávkou jejich kuchařských specialit či nápojů od 18:00 hodin.

Vstup je na všechna promítání bezplatný.

Český krátký animovaný film režisérky Lucie Sunkové Zuza v zahradách budete moci zhlédnout v rámci programu "(Mis)Fit" v sobotu 4. května od 16:00 hodin.

Je to poetický příběh z kouzelné zahrady o půvabu odlišností a překonávání strachu a předsudků. Film byl natočen podle knihy Jany Šrámkové. Je vytvořen neobvyklou technikou olejomalby na sklo. Jedná se o ručně vyráběnou animaci, kdy celý film vzniká přímo pod kamerou. Jednotlivé fáze pohybu jsou namalovány olejovými barvami a poté, snímek po snímku, smazány a přemalovány, čímž získávají svůj jedinečný charakter. Pro tuto techniku se používá speciální stůl, na kterém jsou umístěny tři skleněné desky v určité vzdálenosti nad sebou a nad nimi je kamera. Pod nimi je čtvrtá vrstva, tzv. lightbox, na který je umístěno dopředu namalované pozadí. K filmu bylo použito 90 pozadí, namalovaných na průhledný papír.

Ocenění
Best of Tricks for Kids – Stuttgarter Kinderfilmtage – ITSF (International Festival of Animated Film Stuttgart); ZLATÝ STŘEVÍČEK za nejlepší animovaný film pro děti Zlín Film Festival 2022, Cena dětské poroty na Internationale Kurzfilmtage Oberhausen; DAFilms Award a ECFA Award na Festival BAB za nejlepší evropský krátký film

Nominace
Český lev (březen 2023), ECFA Award 2022 (únor 2023)

Lucie Sunková se narodila v roce 1974 v Praze, kde studovala Uměleckou školu Václava Hollara a pražskou FAMU. Lucie Sunková je scenáristka, umělkyně, režisérka a animátorka. Zaměřuje se především na animační techniku olejomalby na sklo. Také píše a ilustruje dětské knihy. FILMOGRAFIE Havran / The Raven – 2000 Podobizna / The Portrait – 2002 Pelargonie / Geranium – 2005 Strom / The Tree – 2015 Přes hranici / The Crossing – 2021 (Head of animation department).

Zuza v zahradách - upoutávka

Další informace o programu festivalu můžete nalézt na jeho webové stránce.

Plakát

Plakát


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Út 11:04  Kdo zásobuje ruský zbrojní průmysl? Research (Česká spořitelna)
Út   9:26  Wiosna powróciła na dobre. Za nami bardzo ciepły i słoneczny dzień Instytut Meteorologii (imgw.pl)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688