Inzerce (Inzerce)
Investice  |  12.04.2024 11:22:18REKLAMA

XTB mění hru: Dluhopisy, Social investování i nové vzdělávací kurzy!

XTB PR článek

Jaké nové produkty chystá XTB? Které vzdělávací materiály stojí za Vaši pozornost? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další přinášíme v rozhovoru s Vladimírem Holovkou, obchodním ředitelem české a slovenské pobočky XTB.

V. Holovka XTB PR článek 

V prvním čtvrtletí jste naplno zavedli Investiční plány, jaké jste měli reakce ze strany klientů?

Začátkem tohoto roku jsme do našeho produktu pro pasivní investování do ETF s názvem Investiční plány zapracovali významné zlepšení, a to v podobě možnosti nastavení automaticky opakující se investice. Tedy investor si po jednoduchém zvolení parametrů svého Investičního plánu může nastavit, aby se zvolená částka pravidelně investovala například každý měsíc nebo každé čtvrtletí. Je to další krok ke snadnějšímu a pohodlnějšímu řízení svých investic. I vzhledem k tomu, že máme nastaveny nulové poplatky za realizaci a správu, tak zájem překonal naše očekávání. Je patrné, že zájem o nízkonákladovou formu pasivního investování je v České republice a na Slovensku opravdu veliký.

Jaké další produktové novinky jste od začátku roku uvedli?

Jsme rádi, že jsme mohli potěšit řadu našich klientů zavedenímdalší nové služby, kterou je Investiční směnárna. V praxi to představuje možnost směňovat prostředky určené k investování přímo v rámci XTB. Dalším určitě pozitivním krokem bylo navýšení úrokových sazeb z nezainvestovaných prostředků. Zde chceme reflektovat tu úvahu, že začínající investor nebo trader často potřebuje ještě nějaký čas, než si nastuduje všechny potřebné znalosti, nebo zkrátka na trzích aktuálně nevidí vhodnou příležitost. Pro tyto účely jsme zavedli vyšší sazby úročení v prvních 3 měsících na 6 % u korunových účtů, 5 % u dolarových a 4,2 % u eurových účtů. Z interních údajů je patrné, že Češi i Slováci patří mezi ty investory, kteří si vyšší úroky nenechají ujít.

Na okraj bych také uvedl, že jsme během posledních měsíců přistoupili k redesignu našich webových stránkách, aby lépe reflektovaly potřeby našich stávajících i potenciálních klientů. Našim cílem bylo stránky ještě více zjednodušit, ale zachovat nebo zlepšit přehlednost webu, a to především s ohledem na mobilní verzi.

XTB se pravidelně snaží být aktivní i ve vzdělávání. Přinesli jste nějaké novinky i v této oblasti?

Každoročně je začátek roku v duchu našeho analytického výhledu, který připravuje tým lokálních i globálních analytiků XTB. Pro aktivní tradery jsme přinesli hned dvě větší události. Tou první byl kurz Trading pro začátečníky kolegy Karola Hajdučka, který je, dovolím si říci, trochu jiný než běžné kurzy pro začátečníky. Tou hlavní událostí byla určitě naše Online trading konference, která letos poprvé proběhla i v kombinovaném režimu, tedy jak online, tak i prezenční formou. Dostali jsme celou řadu pozitivních reakcí, tak se zdá, že jsme společně s přizvanými řečníky doručili zajímavý program a hodnotné informace nejen pro aktivní tradery. Nově jsme také uvedli na našem YouTube kanálu formát Market Outlook, což je stručný monitoring těch nejdůležitějších makro událostí se zaměřením na kvalitní aktuální technickou analýzu hlavních trhů.

Samozřejmě pravidelně přinášíme i celou řadu materiálů pro dlouhodobější investory. Ať už to jsou pravidelné formáty Akciové portfolio Tomáše Vranky, tak nově jsme uvedli formát Watchlist Petra Horáčka. Petr je velmi známý investor nejen ze sítě X – v tomto formátu si vždy přizve nějakého našeho kolegu a opravdu do hloubky analyzují konkrétní instrument nebo sektor. Například v posledním videu to byla společnosti Meta. Pro naše investory také nemohu zapomenout na společný e-book s Jindřichem Pokorou (YouTube kanál Rozumný investor), který nese název 10 rad Rozumného investora. Tento e-book shrnuje nadčasové rady, u kterých stojí za to se zastavit a zamyslet se, nebo případně přehodnotit své stávající investiční přístupy.

Jaké jsou vaše nejbližší cíle pro nadcházející období?

Zanedlouho uvedeme dluhopisy jako další třídu aktiv, se kterou budou moci naši klienti investovat. Budou to jak státní, tak vybrané kvalitní korporátní dluhopisy a pochopitelně zde bude možnost zakomponovat dluhopisy do Investičních plánů. Samozřejmostí bude možnost nakupovat nebo prodávat dluhopisy po menších jednotkách než je jeden celý dluhopis, tedy nějaké portfoliové řízení bude dostupné i pro menší investory.

Další novinkou, kterou spustíme relativně brzy a v některých zahraničních pobočkách již běží, je nová forma Social investování. Jedná se tedy o možnost sdílet investiční myšlenky, konkrétní obchody nebo pak v další verzi i celá portfolia. Z těch drobnějších věcí, na které se však také dotazuje více a více klientů, tak to bude vícefaktorová autorizace při přihlašování do investičního účtu. Co nás určitě čeká z pohledu vzdělávacích aktivit, tak to bude každoroční Analytické fórum, které si klade za cíl přinést aktuální a pestrý pohled na trhy od kvalitních analytiků a portfolio manažerů. Co patrně již také mohu prozradit je to, že připravujeme nové XTB studio, ze kterého budeme primárně vysílat naše streamy a videa. Tedy věřím, že tímto opět posuneme naši tvorbu na vyšší úroveň.

 

 

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:59  Silný obrat na trhu s kakaem X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:48  Oslabí japonský jen na 160 USD/JPY? (video) X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:38  Akciové trhy zahájily nový týden růstem (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688