mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  09.04.2024 17:28:00

Benátky zavadí poplatek za vstup do města

Benátky zavadí poplatek za vstup do města

28.03.2024 / 17:00 | Aktualizováno: 09.04.2024 / 17:28

Dovolujeme si upozornit české turisty a zejména návštěvníky/ce italských Benátek na skutečnost zavedení vstupního poplatku (Contributo di Accesso a Venezia) v některých obdobích roku 2024. Poplatek za vstup do Benátek (staré město) ve výši 5,- euro/den se primárně vztahuje na jednodenní návštěvníky, kteří v Benátkách nemají zaplaceno ubytování. Poprvé má být uplatněn dne 25. dubna 2024. Kontroly jeho uhrazení budou namátkové.

Město Benátky zařazené na seznam světového kulturního dědictví UNESCO po dlouhých diskuzích zavádí zpoplatnění vstupu do města ve výši 5 eur. Poplatek se bude platit pouze ve vybrané dny v období od 8.30 do 16.00 hod. počínaje 25. – 30. dubnem dále 1. - 5., 11. a 12., 18. a 19., 25. a 26. května, v červnu pak 8. a 9., 15. a 16., 22. a 23., 29. a 30. V měsíci červenci mají být zpoplatněné dny 6. a 7., 13. a 14. Konkrétní datum lze najít na webových stránkách v angličtině, italštině, němčině, francouzštině a španělštině.

Poplatek budou ve vybraných dnech hradit návštěvníci/ce města starší 14 let bez zajištěného ubytování a to prostřednictvím webové stránky a jednoduché registrace, která po uhrazení poplatku vygeneruje kontrolní QR kód. Ten bude třeba předložit při namátkové kontrole. Zaplacení poplatku by mělo být možné i u hlavních vstupů do Benátek.

Od uhrazení poplatku jsou osvobozeny osoby mladší 14 let, držitelé průkazu ZTP nebo všichni ti, kteří mají v Benátkách uhrazené ubytování, přičemž pro ně platí výjimka od prvního do posledního dne zaplaceného pobytu. Ovšem i tyto osoby se musí v daném systému zaregistrovat a vygenerovat příslušné potvrzení. Existuje řada dalších osvobození od poplatku, více podrobností naleznete na webových stránkách. Vedle sekce často kladených dotazů je zde k dispozici rovněž informační linka.

Povinnost uhrazení vstupního poplatku bude procházet testovací fází, nicméně v případě jeho neuhrazení hrozí dotyčnému návštěvníkovi pokuta ve výši 50 až 350 eur. Proto českým turistům důrazně doporučujeme výše uvedená pravidla respektovat.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688