Z regionů  |  19.11.2023 07:45:00

Wiadomości w języku polskim 11 listopada 1918 roku Polska po 123 latach zaborów odzyskała niepodległość. Przypadające na ten dzień święto państwowe jak zwykle w całym kraju obchodzone było bardzo uroczyście. (video)

Wiadomości w języku polskim 🇵🇱🇨🇿 11 listopada 1918 roku Polska po 123 latach zaborów odzyskała niepodległość. Przypadające na ten dzień święto państwowe jak zwykle w całym kraju obchodzone było bardzo uroczyście. Momentem jednoczącym wszystkie uroczystości było wspólne odśpiewanie hymnu państwowego, dokładnie o godzinie 12.

🇨🇿 11. listopadu roku 1918 získalo Polsko, po 123 letech, opět svou nezávislost. Letošní oslavy státního svátku, který na tento den připadá, měly v celé zemi jako vždy velmi slavnostní ráz. Tím, co spojilo účastníky všech oslav, byl společný zpěv státní hymny, přesně ve 12 hodin.

🇵🇱 Do tradycji szkolnych przedstawień nawiązała po prawie pięcioletniej przerwie polska małoklasówka z Cierlicka. Muzyczną bajkę O zbójniku dzieci przygotowały w niespełna dwa miesiące.

🇨🇿 Po skoro pětileté přestávce navázala na tradici školních představení polská malotřídka z Těrlicka. Zhudebněnou pohádku „O zbojníkovi“ děti nacvičily za necelé dva měsíce.

🇵🇱 Zachęcić przede wszystkim dzieci i młodzież do wędrówek po Beskidach – to główny cel akcji pod nazwą Przez kopce. Już po raz drugi zorganizowało ją Polskie Towarzystwo Turystyczno Sportowe Beskid Śląski oraz drużyna harcerska Czarne Pantery z Trzyńca.

🇨🇿 Podpořit zájem dětí a mládeže o turistiku v Beskydech – to je hlavní cíl akce s názvem „Přes vrcholy“. Už podruhé ji uspořádal Polský turistický a sportovní spolek Slezské Beskydy a oddíl polských skautů „Černí panteři“ z Třince.

Zpravodajství v polském jazyce

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 17:41  Jarní design market v GASK s rekordní návštěvností Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Út 17:02  V Roudnici nad Labem se se starosty řešila VRT Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Út 10:33  Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)




Zobrazit sloupec