Z regionů  |  04.10.2023 14:06:00

Nové depo v Mošnově. Společnost PPL CZ, která je předním poskytovatelem přepravních služeb v Česku, otevřela nové depo v Mošnově na Novojičínsku.

Nové depo v Mošnově. Společnost PPL CZ, která je předním poskytovatelem přepravních služeb v Česku, otevřela nové depo v Mošnově na Novojičínsku. Má třídící linku o délce 543 metrů a dokáže denně odbavit až 15 tisíc balíků. Svým umístěním umožní napojení logistické sítě PPL na Slovensko a Polsko a nabídne až 130 pracovních míst.

"V novém depu o celkové rozloze areálu 19.000 metrů čtverečních najdou uplatnění tři desítky nových pracovníků z přilehlého okolí, dalších 100 v návazných činnostech v dopravě a ve skladech. O provoz v mošnovském depu se bude starat přes 60 dodávek," uvedla firma v tiskové zprávě.

Depo vyrostlo nedaleko Ostravy. "Je situováno v blízkosti důležitých dopravních tahů, což umožní snazší a rychlejší distribuci zásilek do širokého okolí, zajistí efektivnější využití dopravních koridorů, zkrácení přepravních tras a optimalizaci mezinárodní přepravy. Díky moderní třídící technologií bude PPL poskytovat rychlejší doručování a tím lépe pokrývat potřeby a poptávku po přepravních službách v této lokalitě," uvedl generální ředitel PPL CZ Petr Horák.

PPL CZ je součástí divize DHL eCommerce. Specializuje se na balíkovou přepravu po ČR a do celé Evropy. Loni firma přepravila 50 milionů zásilek. Společnost zaměstnává přes 1000 pracovníků a spolupracuje s 2000 řidiči. Disponuje 29 depy, dvěma centrálními překladišti a sítí více než 5500 výdejních a podacích míst. Předloni firma vytvořila při obratu 4,8 miliardy korun čistý zisk 573 milionů korun.

DHL eCommerce je součástí skupiny DHL Group, která je přední světovou poštovní a logistickou společností s 600.000 zaměstnanci ve více než 220 zemích a teritoriích celého světa.

foto: PPL CZ

Obrázky

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688