Z regionů  |  27.09.2023 19:08:00

Česká Lípa odkoupila dům v Mariánské ulici


Město Česká Lípa odkoupilo od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových dům čp. 217 v Mariánské ulici, který stojí v rohu náměstí T.G.M. a přímo sousedí s českolipskou radnicí. Výkup za kupní cenu 4,642 mil. odsouhlasili českolipští zastupitelé na svém zářijovém jednání, kupní cenu a záměr výkupu zastupitelé odsouhlasili ještě před letními prázdninami.

U domu, který je léta neudržovaný, město zajistí provizorní opravu. Do budoucna pak plánuje dům kompletně zrekonstruovat a využít jej pro potřeby městského úřadu. Stav domu se v minulosti řešil s majitelem několikrát, ten však dům neopravil. Před dvěma lety byl stav domu dokonce natolik špatný, že musela být uzavřena Mariánská ulice, a to do doby provizorního zajištění objektu. K rychlému řešení vzniklé situace tehdy městu napomohla firma MISTAV – CL, s.r.o. Před časem majitel domu zemřel a v dědickém řízení nemovitost i s pozemkem připadla Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, od kterého město nyní chce dům koupit.

Koupě tohoto domu je pro nás opravdu důležitá. Nejen, že můžeme dům účelně využít, ale zároveň po jeho opravě zmizí z centra města objekt, který vzhled náměstí nyní výrazně hyzdí,“ podotkla starostka města Česká Lípa Jitka Volfová.

Spolupráce mezi městem a Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových je velmi intenzivní díky pilotnímu projektu, pro který bylo město Česká Lípa před třemi lety osloveno jako první. Tento projekt umožňuje samosprávám napřímo získat od úřadu majetek, který potřebují pro budoucí rozvoj. Městu Česká Lípa se tímto způsobem podařilo získat již 13 pozemků v nejrůznějších částech České Lípy. Půlku z nich město získalo bezúplatně, za zbylé zaplatilo město celkem cca 3,7 mil. . Všechny pozemky jsou důležité pro další rozvoj města nebo díky jejich získání radnice sjednocuje vlastnické vztahy v dané lokalitě.

dům

Zodpovídá: Mgr. Kristýna Kňákal Brožová
Vytvořeno / změněno: 27.9.2023 / 27.9.2023






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688