mpo.cz (MPO)
Dotace  |  20.09.2023 00:00:00

MPO podpoří rozvoj výzkumné a inovační infrastruktury. Přichystáno má 1,5 miliardy korun

 
Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo I. Výzvu Služby infrastruktury – ITI v rámci Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost 20212027 (OP TAK). Podpoří integrované územní investice udržitelného rozvoje měst.

„Naším cílem je posílit spolupráci mezi sektory a vytvořit příznivé prostředí pro rozvoj inovačních firem, proto jsme vypsali výzvu na podporu výzkumu, vývoje a implementace nových technologií a inovačních řešení,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Na rozvoj výzkumné a inovační infrastruktury máme připraveno 1,5 miliardy korun. Prostředky půjdou například na podporu vědeckotechnických parků, výzkumných a inovačních center, technologických a podnikatelských inkubátorů.“

Výzva je zaměřena na podporu integrovaných projektů naplňujících integrované územní investice (ITI). Předkládané projekty musejí být uvedeny v Seznamu strategických projektů schváleného Programového rámce dané integrované metropolitní strategie.

Alokace pro I. výzvu aktivity Služby infrastruktury – ITI je stanovena ve výši 1,5 miliardy korun. Výzva je určena výzkumným organizacím a dalším subjektům, kteří vlastní a provozují výzkumnou infrastrukturu, se zaměřením na poskytování služeb inovativním malým a středním podnikům, včetně začínajících podniků (aktivita A). Dále pak na rozšíření prostor a modernizaci otevřené výzkumné a inovační infrastruktury včetně pořízení nového vybavení a zlepšení kapacit pro společné využívání technologií a na budování nové otevřené VaI infrastruktury (aktivita B). Příjemci mohou získat podporu až 75 % z prokázaných způsobilých výdajů formou dotace, maximálně 250 milionů korun na jeden projekt. Příjem žádostí o podporu bude probíhat od 29. září 2023 do 20. září 2024. Podrobné informace k výzvě jsou dostupné zde.

Cílem Výzvy je rozvoj výzkumné a inovační infrastruktury a zkvalitňování jejich služeb, které povedou ke zvýšení intenzity společných výzkumných, vývojových a inovačních aktivit mezi podnikatelskými subjekty a mezi veřejným a podnikovým sektorem,“ říká vrchní ředitel sekce fondů EU Marian Piecha.

Zájemci se mohou obracet na Agenturu pro podnikání a inovace (API). Agentura také provozuje zelenou linku 800 800 777, kde operátoři pomohou s vyřízením žádosti.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688