Praha 4 (praha4.cz)
Z regionů  |  23.08.2023 14:09:07

Rekonstrukce Barrandovského mostu pokračuje, provoz má být obnoven 3. září

Rekonstrukce Barrandovského mostu pokračuje podle harmonogramu, a Technická správa komunikací proto předpokládá, že 30. srpna 2023 skončí práce na II. etapě jeho rekonstrukce. Hned poté začnou noční zatěžovací zkoušky na jižní části mostu, které budou trvat po dvě následující noci. V té době bude most zcela uzavřený pro dopravu. Dopravní omezení související s II. etapou rekonstrukce skončí mezi nejpozději 3. září.

Zatěžovací zkoušky se uskuteční v noci z 30. na 31. srpna a v noci z 31. srpna na 1. září. Do 3. září by mělo být odstraněno dopravní omezení na hlavním mostě. Přeznačení bude probíhat už od 2 září tak, aby následujícího dne mohl být most co nejdříve zprovozněn.

V době zatěžovacích zkoušek budou platit následující dopravní opatření:

• objízdné trasy za uzavřenou rampu K Barrandovu zůstávají stejné, a to po D0,
• objízdná trasa za uzavřenou nájezdovou větev ze Strakonické ulice bude vedena po Strakonické ulici ve směru do centra k vratné rampě Lihovar a odtud na Barrandovský most,
• objízdná trasa za uzavřenou výjezdovou větev na Modřanskou ulici (sjízdná rampa) bude vedena z Barrandovského mostu po Jižní spojce ve směru na Chodov, sjezdem do Sulické ulice, ulicí v Podzámčí a dále na Jižní spojku ve směru na Barrandovský most. Následně bude vedena výjezdovou větví do Modřanské ulice.
Otevřením mostu práce neskončí

Na rekonstrukci samotného mostu bude navazovat oprava vozovek v jeho předpolích, na Modřanské i na Smíchovské straně. Předpoklad dokončení těchto prací je o víkendu 15. – 17. září. V návaznosti na toto dokončení by pak měla veškerá dopravní omezení v okolí Barrandovského mostu skončit.

Konkrétně půjde o opravu předpolí po dokončení rekonstrukce severní části jižního mostu: úpravu povrchu v místě napojení větve z ulice K Barrandovu na Barrandovský most, stavební úprava rozštěpu Barrandovského mostu a větve na Modřanskou ulici, napojení předpolí mostu na most.

Po dobu těchto prací budou platit následující dopravní opatření:

Barrandovský most - jižní most (směr z Prahy 5 na Prahu 4) - uzavřený prostor v místě napojení větve z ulice K Barrandovu na Barrandovský most - uzavřena zpevněná krajnice, vyhrazený jízdní pruh a část pravého jízdního pruhu,
Barrandovský most - jižní most (směr z Prahy 5 na Prahu 4) - uzavřený pravý jízdní pruh od místa rozštěpu Barrandovského mostu a sjízdné větve na Modřanskou - délka uzavírky cca 150 metrů, uzavřený levý jízdní pruh sjízdné větve na Modřanskou od místě rozštěpu Barrandovského mostu a sjízdné větve na Modřanskou - délka uzavírky 130 metrů,
Doprava na Barrandovském mostě bude na Smíchovském předpolí vedena v místě uzavírky ve dvou jízdních pruzích (jeden jízdní pruh na severním mostu a jeden jízdní pruh na jižním mostu),
• Na Modřanském předpolí ve třech provizorních jízdních pruzích (jeden na severním mostu a dva provizorní jízdní pruhy na jižním mostu). Na sjízdné větvi na Modřanskou pak v jednom jízdním pruhu.

BM_2.etapa_15.8.23_2
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688